Szerző: Hlács Ferenc

2014. október 28. 08:15

Fitneszkarperec piacra dobására készül a Lenovo

Hamarosan a Lenovo is beléphet a viselhető eszközök piacára, legalábbis erre enged következtetni a gyártó weboldalán mindenféle előzetes bejelentés nélkül közzétett információk sora. A Smartband SW-B100 nevű karperec méri a viselő pulzusát és a megtett lépéseket, sőt akár windowsos PC-nkre is bejelentkezhetünk vele.

Saját fitneszkarperecet szellőztetett meg a Lenovo weboldalán. Noha a hivatalos bejelentés egyelőre várat magára, a nem túl fantáziadúsan Smartband SW-B100 névre keresztelt viselhető kütyü már felkerült a gyártó online boltjába. Az eszközön, ahogy a hasonló fitneszkiegészítőkön szokás, egy pulzusmérő és lépésszámláló is helyet kapott, továbbá alváskövető funkciókkal is kiegészül.

A kütyü Androidot és iOS-t futtató eszközökkel is használható lesz, előbbi esetén 4.3-as, utóbbinál pedig a 7.1-es verzió a minimális követelmény. A készülék emellett a Windows 8-at vagy újabb rendszert futtató PC-kkel is képes lesz együttműködni, a cég szerint a karperec segítségével lehetőség lesz jelszó nélkül bejelentkezni a számítógépekre, illetve le is zárhatjuk majd vele azokat. Az eszköz egészen kompaktra sikerült, mindössze 18 milliméter széles, ennek megfelelően kijelzője is viszonylag apró - ezen olyan alapvető adatokat követhetünk nyomon mint az idő, illetve a csatlakoztatott okostelefonról érkező értesítések, legyen szó emailről, SMS-ről vagy bejövő hívásokról.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Smartband SW-B100 két színben, kék és narancssárga kivitelben lesz kapható, noha ez csak a szíj belső oldalát takarja, kívül mindkét változat fekete. Miután a formális bejelentés még várat magára, egyelőre nem tudni, hogy a Lenovo első fitneszórája pontosan mikor debütál, a weboldal továbbá a készülékek áráról sem ad információt, mindössze annyi ismert, hogy azokhoz egy év garancia jár majd.

Nem ez a gyártó első tapogatózás a viselhető eszközök területén, idén júliusban már egy a Google Glass-hoz hasonló okosszemüveg-prototípust is láthattunk tőle. A konkurenciához képest a vállalat ugyanakkor jelentős lemaradásban van, hiszen már több PC-gyártótól is láthattunk csuklóra csatolható eszközöket, mint például az ASUS idén nyár végén bejelentett ZenWatch okosórája, amellyel a viselhető kütyük piacát jelenleg vezető Samsung mögé igyekszik felzárkózni - de már az Apple is bejelentette saját okosóráját, ez azonban csak jövőre kerül piacra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról