Szerző: Gálffy Csaba

2014. október 8. 15:04

Szövegelemző céget vesz a Microsoft

Szándéknyilatkozatot írt alá az Equivio felvásárlására a Microsoft, tudta meg a Wall Street Journal. A redmondiak az Egyesült Államokon kívül felhalmozott pénzt apasztják, ezúttal jogi dokumentumelemző megoldást vásároltak.

Szövegelemzéssel és gépi tanulással foglalkozó szoftvercéget vásárolt a Microsoft - tudta meg a Wall Street Journal. A redmondi szoftverház a tranzakcióra vonatkozó szándéknyilatkozatot már aláírta, a felvásárlásra vonatkozó döntés azonban nem született meg még mindkét oldalon, így az még nem végleges. Az üzleti lap értesülése szerint a felvásárlás értéke mintegy 200 millió dollár lehet.

Van benne információ

A szövegelemzés a nagyvállalati rendszerek számára egyre fontosabbá válik, az ilyen szoftverek hatékonyan tudják feldolgozni a cégen belül összegyűlt elképesztő mennyiségű digitális anyagot, belső dokumentumokat, jogi szövegeket, feljegyzéseket, emaileket és összefüggő, új információkat tudnak ezekből előállítani.

Az Equivio Zoom nevű szoftverét már jelenleg is használják szervezetek jogi osztályai és ügyvédi irodák, a különböző peres eljárásokhoz keresnek vele bizonyítékként felhasználható dokumentumokat. Az e-discovery-nek nevezett folyamatot igen szigorúan szabályozzák az egyes országok törvényei, az Equivio előnye, hogy ezekkel teljes összhangban tud működni.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A cég szerint a szoftvert az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság, a KPMG és a Deloitte is megvette. A programot a szervezeteken kívül mintegy 80, e-discovery szolgáltatásokat nyújtó jogi/IT cég is ezt használja, ezek az Equivio szoftverét futtatják az ügyfelek által átadott adathalmazon.

A ZDnet szerint az Equivio természetes felvásárlás a Microsoft részéről, a két cég között legalább 2006 óta szoros együttműködés él, a szoftver SQL Server és SharePoint szerver támogatással is rendelkezik. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy az Equivio nem amerikai cég, így a Microsoft az adóparadicsomokban felhalmozott profitból tudja kiegyenlíteni a számlát.

A Wall Street Journal értesülését sem az Equivio, sem a Microsoft nem kommentálta.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról