Szerző: Bodnár Ádám

2014. október 8. 11:04

Az ACE Telecomé lesz a Wiera

Az ACE Telecom tulajdonába kerül a számos hazai hotspotot üzemeltető Wiera. A vállalat így már országszerte több mint 120 helyen szolgáltat vezeték nélküli internetelérést.

A Wi-Fi hotspotok 2003 után, a beépített vezeték nélküli hálózati vezérlővel rendelkező "Centrino" noteszgépek megjelenését követően kezdtek el terjedni világszerte, így Magyarországon is. A Wiera a mobilszolgáltatók mellett itthon az elsők között lépett be erre a területre és kezdett Wi-Fi szolgáltatást nyújtatni szállodákban, de a Wiera üzemelteti például a Burger Kingek vezeték nélküli hálózatát, valamint több étteremés kávézó hotspotját is.

A Wiera új tulajdonosa az ACE Telecom lesz, amely ezzel a tranzakcióval az ország egyik legnagyobb Wi-Fi szolgáltatójává is válik egyben. Az ACE egyébként saját optikai és digitális mikrohullámú gerinchálózatán kommunikációs szolgáltatások széles körét biztosítja Budapesten és a környező településeken. A cégnek WiFiZone néven eddig is volt publikus Wi-Fi szolgáltatása, amelyeket éttermekben, bevásárlóközpontokban, illetve olyan közintézményekben lehetett elérni mint a Magyar Nemzeti Galéria, a Gellért Fürdő, vagy a Városligeti Műjégpálya.

Az ACE Telecom WifiZone állomásainak többsége Budapesten található, ám lefedettségi területén belül több vidéki városban, így Budaörsön, Szentendrén és Vácott is számos kültéri és beltéri hotspotot üzemeltet. A felvásárlással az ACE Telecom hálózata 10 szállodával, valamint többek között Burger King gyorséttermekkel és kávézókkal is bővül. Az összevont hálózat egységesítése már folyamatban van, hamarosan az ügyfelek is egységes felületen csatlakozhatnak az internetre, akár az ACE Telecom korábbi, akár a Wiera megszerzésével a céghez került hotspotokat használják.

"Az akvizíciónak köszönhetően nem csak a WifiZone szolgáltatás ügyfélköre bővülhet jelentősen. A partnereinknek mindig kényelmesebb minden távközlési szolgáltatást egy kézből kapni, így az új végpontokon EventCom rendezvény internetszolgáltatásunk kapcsán is terjeszkedésre számítunk" - mondta Farmosi Attila, az ACE Telecom ügyvezetője. A vállalatok weboldalán elérhető adatok szerint az ACE a Wiera hotspotjaival együtt összesen több mint 120 helyen szolgáltat vezeték nélküli hozzáférést az országban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról