Szerző: Hlács Ferenc

2014. szeptember 29. 10:37

Már telefonálhatunk is a repülőjáratokon Európában

Hamarosan korlátlanul mobilozhatunk az európai légitársaságok járatain. Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség úgy határozott, tovább enyhít az elektronikus készülékekkel kapcsolatos szabályozáson, így az okostelefonok és tabletek a jövőben nem csak repülőgép üzemmódban használhatók az utasszállítókon.

Tovább lazulnak a mobiltelefonokra vonatkozó szabályozások az utasszállító repülőkön Európában. Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) arról már tavaly határozott, hogy a mobiltelefonokat, tableteket és egyéb, a PED (Portable Electronic Device) kategóriába sorolt készülékeket nem kell kikapcsolni, elég repülőgép üzemmódba helyezni az utazás időtartama alatt, mostantól azonban a hatóság ezt a korlátozást is eltörli, így már telefonálni is lehet a repülőkön - legalábbis idővel.

Bár az általános repülésbiztonsági előírások már megengedik az eszközök használatát, a járataikon érvényes szabályokról a légitársaságok döntenek, így elméletben akár fent is tarthatják a tiltást. Ez persze valószínűtlen, a következő időszakban vélhetően Európa fölött is lehetséges lesz a telefonálás, illetve a mobilinternet-használat.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A mobiltelefonok használatát eddig arra hivatkozva tiltották, hogy azok sugárzása interferálhat a repülőgépek navigációs rendszereivel, a modern fedélzeti készüléknél azonban egy ideje már nem fenyeget hasonló veszély, ahogy arra tavaly az amerikai szabálymódosítás kapcsán Tom Wheeler, az FCC (Federal Communications Commission) elnöke is rámutatott. A szolgáltatást itt az utasok nem a földi adótornyok, hanem a repülőkön elhelyezett kis méretű bázisállomások segítségével vehetik igénybe.

Az USA-ban tárgyalt szabályozás ugyanakkor minimálisan továbbra is korlátozza az eszközök használatát: azokat fel- és leszállás közben továbbra sem lehet igénybe venni, csak 3 kilométeres magasság fölött. Az EASA közleménye nem tartalmaz hasonló megkötést, a rendelkezésre álló információk alapján, csak a nagyméretű eszközöket, például a laptopokat kell eltenni felszállás, landolás, illetve gurulás közben, ennek azonban nincs köze az interferenciához. Nem szabad ugyanakkor elfelejteni, hogy a szabályozás az Európán belül közlekedő járatokra vonatkozik, így ha az úti cél annak területén kívül esik, ott már a helyi előírások vannak érvényben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról