Szerző: Gálffy Csaba

2014. szeptember 11. 10:30

Egekbe emelné a Lumia brandet a Microsoft

Egységesíti az egymást részben átfedő márkákat a Microsoft - állítják a kiszivárgó dokumentumok, fokozatosan eltűnhet a Nokia és a Windows Phone, helyettük a Lumia és a központi Windows márka kerül előtérbe. Stratégiai döntés, logikus irány.

Rövid úton letisztítja mobilos operációs rendszerének márkáját a Microsoft, már a hamarosan induló karácsonyi szezonra a Lumia-Windows párosra fókuszálhat - sugallják a cégtől kikerült belsős dokumentumok a ZDnet információi szerint. Ezek tanúsága szerint a több, egymást átfedő márka közül a kommunikációjában a cég visszalépteti a Nokia és a Windows Phone brandeket, helyettük előtérbe kerül a Lumia és a Windows (kiegészítés nélkül). A Lumia várhatóan a Microsoft által gyártott telefonok gyűjtőbrandje lesz, a Windows pedig általában az operációs rendszerek (telefon-tablet-PC) ernyőjévé válik.

Az értesülés egybevág a korábban kijutott más pletykákkal és a cég korábbi lépéseivel is. A Nokia fokozatos kivezetése a kommunikációból érthető, a korábbi értesülések szerint a Microsoft határozott időre licencelte a finn cég márkanevét, az már a felvásárláskor tiszta volt, hogy a Nokia név a telefonokról idővel el fog tűnni. Helyette a Microsoft Lumia márka jöhet, ez utóbbit a telefongyártó üzletággal vásárolta meg a szoftverház, és akár már a karácsonyi szezonban is ez a brand lehet a Microsoft marketingjének fókuszában (a saját telefonokat illetően).

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A szoftveres platformot Windows Phone helyett pedig az általános Windows brand képviseli majd. Az egységes Windows márka a cég termékstratégiájának fényében teljesen értelmet nyer. A Windows Phone és az asztali-tabletes Windows ugyanis gyors ütemben konvergál, mind a műszaki alapokat tekintve, mind fejlesztői szempontból, így logikus, hogy ezeket ne külön márkák alá válassza szét a cég. Az átmárkázás kulcseleme, hogy a Windows a jövőben már nem elsősorban a Win32-es API-t jelenti, hanem az újabb, Metro felületet és a WinRT API által alkotott egységes felületet, közös alkalmazásbolttal, közös fejlesztői eszköztárral.

Windows - egy élmény mindenhez?

A brandek újraszabása már korábban elindult, a HTC One Windows Phone-t futtató változata például "HTC One (M8) For Windows" néven fut, a Phone szó teljesen kimaradt az elnevezésből. Ugyanígy a Lumia 930 brit kampányanyagaiban is egyszerűen Windows-ként hivatkoznak a telefon operációs rendszerére, a Windows Phone név már nem tűnik fel ezekben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról