Szerző: Koi Tamás

2014. augusztus 29. 13:10:00

Minden régi modemet kicserél a UPC

Minden kábelmodemes előfizetőnél Wi-Fi-képes végponti berendezést helyez ki a UPC Magyarország. A folyamat már tavaly megkezdődött, és jövőre is áthúzódik - a cserére az új szolgáltatások, valamint a gyorsuló internet-hozzáférések miatt van szükség.

Belátható időn belül a UPC Magyarország összes kábelnetes ügyfele Wi-Fi-képes modemet kap a szolgáltatótól (ha eddig eleve nem ilyen végponti berendezéssel rendelkezett), a cég jövőre fejezi be a végpontok modernizálását a teljes ügyfélbázisát érintően. A csere hónapok óta zajlik, az előfizetők postán kapják meg az új modemet, amit nekik kell telepíteniük - ehhez a szolgáltató részletes útmutatást nyújt.

Az Index.hu -n megjelent cikk szerint a régi modemek cseréje idén júliusban kezdődött, mostanra már 180 ezer háztartásban van új modem, év végéig pedig további 60 ezer eszközt cserél le a szolgáltató. Ez egyébként a teljes kábelmodemes előfizetői bázis fele, a többi ügyfélnél várhatóan jövőre várható az új eszközök kihelyezése. Az elmúlt évben csatlakozó új ügyfeleknél már eleve az új modemeket telepítette a UPC.

A szolgáltató által az ügyfelek részére ingyenesen bérbe adott modemeket a Cisco gyártja, az EPC3925 típusú eszközök négy Ethernet-porttal rendelkeznek, emellett két vezetékes telefonvonalat (VoIP-alapon) is kezelnek. A modem kompatibilis az EuroDOCSIS3-as szabvánnyal - ez szükséges ahhoz többek közt, hogy a UPC által biztosított 50 Mbps, vagy annál nagyobb letöltési sávszélességet biztosító etelőfizetéseit ki lehessen használni ügyféloldalon.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

A modem egy kétsávos Wi-Fi rádióval is rendelkezik, az eszköz a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciasávban egyaránt képes kommunikálni a kliensekkel, leginkább utóbbi alkalmas arra, hogy a UPC által biztosított jelenlegi leggyorsabb, 240 Mbps letöltési sávszélességet kínáló internetelérést minél hatékonyabban ki lehessen aknázni Wi-Fi-n keresztül. A szolgáltató egyébként a modemcserét követően promóciós jelleggel egy hónapig 120 Mbps-re emeli az internetelérés letöltési sávszélességét az érintett ügyfeleknél.

A UPC Magyarország mellett a Cisco DOCSIS3-as, WLAN-képes modemét használja a Magyar Telekom is, a cég azokhoz az ügyfelekhez telepít ilyen végberendezést, akik telefon- internet- és IPTV-előfizetéssel egyaránt rendelkeznek. Utóbbinál az IPTV-vevőegységnek a négy rendelkezésre álló Ethernet-aljzatok egyikéhez kell csatlakoznia.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 28. 01:42

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.