Szerző: Bodnár Ádám

2014. augusztus 19. 10:20

Amerikai céget vásárolt fel az NNG

Folytatódik az NNG autóipari nyomulása, a magyar vállalat ennek jegyében egy amerikai céget is felvásárolt nemrég.

Az iGo navigációs szoftveréről ismert NNG megvásárolta az amerikai nFuzion vállalatot, amely autóipari szoftverek tervezésében és prototipizálásában szerzett tapasztalatot és olyan partnerekkel dolgozott már együtt mint a General Motors és a Mitsubishi Electric. A vételár nem nyilvános, azt viszont elárulta a magyar cég, hogy a 14 éve alapítptt nFuzion augusztus eleje óta az NNG leányvállalataként működik, így az iGO fejlesztője két új irodát is magáénak tudhat az Egyesült Államokban, ezzel nemzetközi irodáinak száma 10-re emelkedett.

A georgai-i székhelyű nFuzion aprócska vállalat, közel egy tucat munkatárssal és elég szűkszavú weboldallal. A vállalat egyik legnagyobb nyilvánosságot kapott projektje eddig egy Mini Countryman átalakítása volt 2012-ben, amely során az autó fedélzeti rendszereit az nFuzion teljesen sajátjaira cserélte - a műszeregységet egy BlackBerry Playbook tabletre épülő képernyő váltotta, mint ahogy a középkonzolt is, illetve az ülésekbe épített, a hátul ülő utasok szórakoztatására szolgáló kijelzőket. A PlayBookra azért esett a választás, mert operációs rendszerének alapja az autóiparban széles körben elterjedt QNX.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A tableteken az nFuzion saját fejlesztésű szoftvere és egyedi felhasználói interfésze fut - a vezérlés történhet érintéssel vagy akár gesztusokkal is. Az átalakított Countryman nem csak új műszereket és infotainment-rendszert kapott, hanem egy olyan interfésszel is gazdagodott, amelyen keresztül külső gyártók alkalmazásai is kommunikálhatnak az autóval. Az integráció mély, akár kormányozni is lehet az autót egy okostelefon segítségével. A Countryman természetesen nem kerül kereskedelmi forgalomba, ez csak afféle demonstráció, amelyen az nFuzion bemutatja, mi minden (lenne) lehetséges egy autóban csúcstechnikával.

"Egy közös projekt során ismertük meg az nFuziont, és elsőre egyértelmű volt, hogy közös a szenvedélyünk: mindketten hiszünk abban, hogy az autóiparban használt fedélzeti szoftverek a jelenleginél jóval felhasználóbarátabbak is lehetnek" - mondta az akvizícióról Balogh Péter, az NNG vezetője. "Szakértelmükkel és lelkesedésükkel kiegészülve olyan eszközökön és technológiákon tudunk majd együtt dolgozni, melyekkel hatékonyan lehet az iparágban egyedülálló felhasználói élményt tervezni, kipróbálni és megvalósítani."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról