Szerző: Bodnár Ádám

2014. augusztus 6. 11:08

Telefon nélkül is online a Timex új órája

GPS-vevőt és 3G-modemet is tartalmazó sportórát dob piacra az Egyesült Államokban a Timex. A vállalat szerint a sportolóknak így végre nem kell egy okostelefont is magukkal vinniük ahhoz, hogy edzésük adatait feltöltsék.

A ma kapható okosórák - legyenek azok akár a Samsung, a Pebble, a Sony vagy más cég termékei - közös jellemzője, hogy az okostelefon kiegészítő képernyőjeként működnek, az információkat a telefonról kapják és a telefont használják online kommunikációra is. Ezen változtat a Timex, amelynek legújabb sportórája telefon nélkül képes online kapcsolatra.

A frissen bemutatott és már előrendelhető Ironman One GPS+ órát elsősorban sportolóknak szánták, ez méretén és kialakításán is látszik, na meg a funkcióin is. A készülék beépített GPS-vevővel rendelkezik a megtett távolság és sebesség rögzítéséhez, és kiegészíthető pulzusmérő pánttal is. Az óra érdekessége, hogy beépített 3G-modemet tartalmaz, amely segítségével közvetlen internetes kapcsolatra képes, így a sportolóknak nem szükséges egy okostelefont is magukkal vinniük ahhoz, hogy eredményeiket feltöltsék vagy összehasonlítsák másokéval, esetleg az edzésterveket töltsék fel vagy le. Ismerősök vagy edzők üzenhetnek is az órán keresztül.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az Ironman One GPS+ ára elég borsos, 400 dollárba kerül - a cég GPS-t is tartalmazó sportórái közül a legolcsóbbak már 80 dollár körüli áron megvehetők, de a legjobban felszereltek is megállnak 200 dollárnál, vagyis az újdonságért alaposan zsebbe kell nyúlni. Cserébe a telefon ára tartalmazza a használathoz szükséges adat-előfizetést az AT&T hálózatán egy évig.

Az óra képességeit egy sportoló biztosan nagyra értékeli majd, egyébként meglehetősen "butácska". Csak néhány sportos alkalmazással és egy zenelejátszóval szerelték fel, külső fejlesztők nem írhatnak rá további appokat, így a funkcionalitását sem lehet bővíteni. És az óra ugyan tartalmaz 3G-modemet, de telefonálni nem lehet vele - segélyhívó szerencsére van benne, ha baleset történne. Az Ironman One GPS+ fekete és zöld színben lesz megvásárolható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról