Szerző: Gálffy Csaba

2014. július 21. 12:30

Előtelepíti mobiljaira a Dropboxot a Telekom

Első körben csak előtelepítésről és promóciós együttműködésről írt alá szerződést a Dropbox és a Deutsche Telekom. A következő hónapokban azonban szorosabbá válhat az integráció, akár az előfizetés részévé is válhat a Dropbox prémium csomagja.

Előtelepíti az általa forgalmazott androidos okostelefonokra a Dropbox kliensét a Deutsche Telekom - jelentette be a két cég a múlt héten. Az előtelepítésen túl a Telekom és a Dropbox közös marketingkampányt is indít a szolgáltatás terjesztésére, amely a már meglévő androidos és iOS-es ügyfeleket egyaránt célozza. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a cég tévés szpotokban emlékezik majd meg a Dropbox hasznosságáról és igyekszik rávenni a felhasználókat a szolgáltatás igénybevételére.

A kampány októberben indul, várhatóan a telefonokra is ettől a ponttól kerül fel a Dropbox mobilappja. Az átfutási időre szükség is van, a Telekom-féle lemezképbe bekerül az alkalmazás, azt a szolgáltató elküldi a gyártópartnereknek, amelyek felmásolják azt az új szállítmányokra. Van magyarázat arra is, hogy a "legtöbb androidos modellre" telepíti a Telekom az appot, egyes gyártók bizonyos modelljeit ugyanis exkluzív szerződés kötheti más szolgáltatáshoz (például a Galaxy S5-öt a Box.comhoz), amelyet a Telekom sem írhat felül tetszőlegesen.

A megállapodás tizenkét országot érint, Magyarország mellett Albánia, Ausztria, Csehország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Macedónia, Montenegró, Románia és Szlovákia szerepel a listán. Érdekes módon a Telekom hazai piacára, Németországra nem terjed ki a megállapodás, az otthoni terepen a cég továbbra is saját online tárhelyet is tartalmazó TelekomCloud szolgáltatását kínálja inkább az ügyfeleknek.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az együttműködés ebben a formájában kifejezetten szerény, sem a mobilszolgáltatás árába integrált Dropbox-előfizetés, sem (netsemlegességi problémákat felvető) ingyenes Dropbox-adatforgalom nem lesz egyelőre a fenti országokban. A bejelentés szerint ugyanakkor ez csupán az együttműködés kezdete, a következő hónapokban tovább bővülhet a kooperáció és a Spotifyt követően a Dropbox is szorosan integrálódhat a DT előfizetési csomagjaiba.

"Rendkívül fontos számunkra, hogy az előfizetőink számára az elérhető legjobb felhasználói élményt biztosítsuk. Ezért a Dropbox, az iparág vezető szolgáltatása természetes adalék az általunk kínált szolgáltatások mellé. A Dropbox intuitív felülete és globális népszerűsége mindenki számára könnyűvé teszi a fotók, videók és dokumentumok elérését, megosztását és az ezekkel való munkát." - mondta Mark Sommer, a DT üzletfejlesztésért felelős alelnöke az együttműködés bejelentése kapcsán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról