Szerző: Hlács Ferenc

2014. július 17. 16:26

Középkategóriás kistestvért kapott az LG G3

Középkategóriás okostelefonnal állt elő az LG, amely a G3-as csúcskészülékéből megismert dizájnirányvonalat viszi tovább. A G3 Beat névre hallgató készülék várhatóan már a következő hetekben világszerte a boltokba kerül, egyelőre ismeretlen áron.

Megjelent az LG zászlóshajójának középkategóriás változata a G3 Beat. A gyártó tegnap jelentette be az okostelefont, ami valamivel kisebb lesz mint csúcskategóriás testvére, ettől eltekintve azonban külsőre gyakorlatilag nem találunk különbséget a kettő között. A Beat is ugyanazt a dizájnt kapta mint a G3, beleértve a fém hatású, műanyagból készült eltávolítható hátoldalt, az alul elhelyezett hangcsatlakozót és a hátlapi gombokat is.

A hardvert tekintve a Beat ugyanakkor jóval visszafogottabb. A még mindig méretes, 5 hüvelykes IPS kijelző felbontása 1280x720 pixel, ami körülbelül 294 PPI-s pixelsűrűséget jelent. A processzor egy négy darab 1,2 gigahertzes Cortex-A7 maggal dolgozó Snapdragon 400 lapka, amelyben Adreno 305 GPU található. A RAM mérete 1, a belső tárhely pedig 8 gigabájt, utóbbi bővítésére a levehető hátlap alatt microSD-kártyahely is rendelkezésre áll.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az okostelefonra előlapi és hátlapi kamera is jutott, az elején egy 1,3 megapixeles szenzor figyel, a hátoldalon pedig 8 megapixel felbontású az érzékelő, amely a G3-ból ismert lézeres fókuszsegítő funkciót is megkapta, így rendkívül gyorsan képes a kép megfelelő pontját befogni. Az akkumulátor 2540 mAh kapacitású, a készülék továbbá LTE-képes. A telefonon várhatóan a nagy testvérből megismert szoftveres funkciók is feltűnnek majd, mint a QuickMemo jegyzet vagy a Knock Code, amelynek segítségével a kikapcsolt képernyőn is elkopoghatjuk a feloldáshoz szükséges mintát.

A nagy kérdés természetesen ebben az esetben is az ár. A G3 esetében ezt az LG-nek sikerült elég jól eltalálnia, a csúcsmodell ugyanis 160 ezer forintos árával jóval olcsóbb mint a rivális gyártók zászlóshajói. A középkategória viszont már egy másik csatamező, ahol az utóbbi időben kétségtelenül a Motorola Moto G, illetve E okostelefonjai viszik a pálmát. A Moto G gyakorlatilag azonos hardvert tudhat magáénak mint a G3 Beat, mindezt pedig kártyafüggetlenül már 130 euró környékén - igaz, annak a kijelzője 4,5 hüvelykes. Az eszköz ráadásul majdnem teljesen "érintetlen", gyártói módosításoktól mentes Android rendszerrel érkezik, amely a Nexusokkal csaknem egy időben, az elsők között kapja meg a frissítéseket.

Az is igaz ugyanakkor, hogy a gyártói felületek sem ugyanazok már mint egy-két évvel ezelőtt, sőt a G3-on a HWSW is meggyőződhetett róla, hogy hol jár most a rendszer. Az LG G3 Beat 4.4.2-es KitKat Androidot futtat és várhatóan a következő hetekben kerül piacra világszerte.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról