Szerző: Koi Tamás

2014. július 7. 15:52

Több mint duplájára gyorsítja a netet a DIGI

Több mint kétszeresére növeli az internetes letöltési sebességet meglévő kábelnetes ügyfeleinek a DIGI. A szolgáltató rövidesen új díjcsomagokkal is jelentkezik majd a magyar piacon, köztük lesz olyan, mellyel elméletileg akár 1 Gbps letöltési sebességet is el lehet érni.

A hétvégén minden meglévő előfizetőjénél felgyorsította az internetkapcsolat le- és feltöltési sebességét a DIGI Magyarország Kft. A román RCS&RDS tulajdonában lévő szolgáltató közel 800 ezres ügyfélkörét érintő változást követően a cég hamarosan új díjcsomagokat is bevezet a kínálatába, köztük lesz olyan internetelérés, mellyel másodpercenként akár 1 gigabites letöltési tempót is el lehet érni. Persze mindez csak elméleti érték, illetve ezen a szinten a tényleges letöltési sebességet jelentősen befolyásolja az internet elérésére használt végberendezések képessége.

Az általános sávszélesség-emelés következményeként a DIGI meglévő ügyfelei az eddigi 20/10, 40/20 és 80/25 Mbps csomagok helyett mostantól 50/30, 100/50 200/50 Mbps sebességet érhetnek el a kapcsolatukkal. A szolgáltató közleményéből az nem derül ki egyértelműen, hogy ehhez szükséges-e bármilyen, a DIGI tulajdonában lévő előfizetői végberendezés (router) cseréje.


Lakótelepek, a DIGI legerősebb bástyái

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A hálózat bővítésének következő szakaszában - várhatóan még ebben a hónapban - megjelennek a szolgáltató kínálatában az 500, illetve 1000 Mbps letöltési sávszélességet biztosító internetes csomagok is. Ahogy arról a HWSW korábban beszámolt, szolgáltató vélhetően Magyarországon is a Romániában tavaly bevezetett konstrukciókat fogja kínálni - a DIGI anyaországában tavaly október óta érhetők el a megnövelt sávszélességű csomagok DIGI Net FibeLink néven. A díjcsomagok 100 Mbps letöltési sebességtől 1 Gbps letöltési sebességig skálázódnak, havidíjuk pedig 29 és 55 lej (kb. 2000 forint és 3800 forint) közt mozog.

A letöltési irányban leggyorsabb otthoni vezetékesinternet-csomagot hazánkban jelenleg még a UPC kínálja, ez a tavaly nyáron bevezetett Fiber Power 240. A UPC egyébként már korábban igyekezett felhívni a figyelmet az EuroDOCSIS 3-as hálózatokban rejlő lehetőségekre, 2011. novemberében a cég hazánkban elsőként demózott gigabites letöltési linket saját, éles üzemű kábelhálózatán. A DIGI ugyanakkor nem a DOCSIS-alapú kábelhálózatra építve kínálja majd a gigabites internetet, hanem a zömében lakótelepeken használt FTTB-hálózaton keresztül. Ennek a topológiának a lényege, hogy az épületig optikai szálon viszi el a jelet a szolgáltató, majd a beérkező jelet LAN-eszközökön keresztül szétosztva juttatja el a háztartásokba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról