Szerző: Koi Tamás

2014. június 30. 11:17

Tovább bővíti az Antenna Hungária a MinDig TV-t

Holnap elindulhat az ötödik országos digitális földfelszíni televíziós hálózat, vagyis az E jelű multiplex tesztsugárzása, ezzel további teret adva az üzemeltetési jogokat birtokló Antenna Hungária kapacitásbővítésének. Őszig jönnek az új adók, ám egyelőre csak egy nevét hozták nyilvánosságra ezek közül.

Folytatja digitális földfelszíni sugárzású tévés hálózatának kapacitásbővítését az Antenna Hungária, holnap - egyelőre teszt jelleggel - üzembe áll az ötödik országos multiplex is. Az immár állami tulajdonú cég ígéri, őszig a kibővül hálózatra újabb kereskedelmi csatornák kerülhetnek fel, ám ezek közül egyelőre csak egy neve ismert. Az E jelű multiplex lefedettségét korlátozhatja, hogy egyes szomszédos országokban még mindig nem kapcsolták le az analóg tévés adóhálózatot.

A szolgáltató az új hálózatot tesztsugárzás keretében egyelőre mérőjelekkel, állóképekkel, valamint az AH Infocsatornájával indítja el. A tesztsugárzás alatt az antennarendszerek és SFN (Single Frequency Network) beállítások finomhangolása zajlik, ezért rövid időszakokra lokálisan előfordulhat, hogy a tesztcsatornák zavartalan vétele nem biztosított. Az új hálózat lakossági lefedettsége az első ütem kiépítése után 85%-os lesz, az AH az adásokat 34 telephelyről – 19 nagy és közepes, 15 kis teljesítményű adó – sugározza. A cég tervei szerint a szerb, ukrán és román analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolását követően, a jövő évben a második ütemmel zárulhat a hazai országos DVB-T hálózatok kiépítése.


A pécsi TV-torony: 2015-ig korlátozottan működhet az E multiplex

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az Antenna Hungária az új multiplexek élesbe állításával (a D jelű országos multiplex tesztsugárzása június elején indult) az ígéretek szerint kibővített, és teljesen új csomagokkal kíván megjelenni a magyar piacon. A cég korábban úgy nyilatkozott, hogy az ingyenes csatornacsomag (MinDig TV), illetve a fizetős konstrukció (MinDig TV Extra) kínálata egyaránt bővülhet az új multiplexeknek köszönhetően.

Jelenleg egy új csatorna érhető el csupán a MinDig TV Extra kínálatában a tesztsugárzásban, ez a FOX, mely szeptember 1-től "élesben" is megjelenik a platformon. Tekintve, hogy egy multiplex kapacitása körülbelül 23 Mbps, könnyen kiszámolható, hogy az új multiplexek üzembe állításával akár 25 új SD-csatornát vagy 6 HD-adást (illetve ezek kombinációját) is beilleszthetne a kínálatba a műsorszóró, vagyis jócskán van még keret a bővítéshez.

A szolgáltató ma kiadott közleménye egyben külön kiemeli, hogy az Antenna Hungária állami kézbe kerülésével a cég (illetve a tulajdonos) elsődleges célkitűzése a kapacitás bővítése mellett a "kiváló ár-érték arányú" szolgáltatások nyújtása. A társaság állami kézbe kerülése merőben új, a piaci szereplők (hálózatüzemeltetők, tartalomtulajdonosok) számára szokatlan helyzetet teremtett a magyar műsorszóró piacon. Kellően vonzó szolgáltatásportfólió esetén az Antenna Hungária képes lehet az erőviszonyok számottevő mértékű befolyásolására-átalakítására is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról