Szerző: Bodnár Ádám

2014. június 13. 10:38

Átalakul az AMD

Átalakul az AMD szervezete, jelentette be a vállalat csütörtökön. Az új céges stratégiához igazodik a struktúra, a PC-s chipeket és a grafikus lapkákat fejlesztő divízió egyesül.

Az AMD eddig két nagy részleg mentén szervezte működését, a PC-kbe és szerverekbe  processzorokat gyártó divízió mellett volt egy grafikus részleg, amely a GPU-kért felelt.

PC-s chipek helyett szerverek, beágyazott eszközök és egyedi lapkák

A vállalat azonban egyre inkább elszakadóban van a PC-piactól. Az AMD egyrészt be kellett lássa, nem sok keresnivalója van az Intel ellen, másfelől pedig az iparági előrejelzések alapján a PC-eladások középtávon legjobb esetben is csak stagnálni fognak, de inkább csökkenni. Mivel az AMD minden tekintetben kisebb mozgástérrel rendelkezik az Intelnél (akár árazást, akár értékesítési lehetőségeket, akár mérnöki erőforrásokat tekintve), egy gyenge piacon sokkal nehezebben tud jó teljesítményt nyújtani és a piac megbicsaklásai is sokkal érzékenyebben érintik őt, mint a jó nagyságrenddel nagyobb Intelt.

Az AMD 2012 ősze óta nyilvánosan is kommunikált elképzelése, hogy az árbevétel nagyobb része ne a hagyományos számítástechnikai területekről érkezzen. "Ma az árbevételünk mintegy 85 százaléka közvetlenül a PC-piactól függ, amely a következő években egyre lassul. Szeretnénk, ha a portfóliónk 40-50 százalékát egyéb, gyorsabban növekedő piacokra mozogna, ahol a szellemi tulajdonunk kulcsfontosságú előnyünk lehet" - mondta 2012 októberében, az új stratégia bejelentésekor Rory Read elnök-vezérigazgató. Az AMD számára kijelölt új irányban nagy fókuszt kapnak az olyan egyedi vagy testre szabott félvezetők, amelyekben saját grafikus kompetenciája révén tudja magát megkülönböztetni a versenytársaktól.

Lisa Su

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Erre az egyik jó példát jelentik az új generációs konzolokba szánt, egyedi kialakítású processzorok - az Xbox One és a PlayStation 4 egyaránt az AMD által fejlesztett x86 processzort tartalmaz, a cég által tervezett integrált grafikus vezérlővel. Egy másik példa lehet az év vége körül rajtoló ARM processzormagokat tartalmazó Opteron chip - bár hogy ennek mi lesz az egyedi jellemzője, amely megkülönbözteti azt a többiektől, egyelőre nem világos, az AMD birtokába jutott Freedom Fabric interconnect interfész a legújabb prezentációkon már nem szerepel.

Két részleg, de másképp

Az AMD új szervezeti felépítése - a korábbiakhoz hasonlóan - két nagy divízióra osztja a céget. Egyik üzletág felel majd a PC-s (és tabletes) processzorokért, illetve ide tagozódnak be a grafikus chipekkel kapcsolatos tevékenységek is. A Computing and Graphics Business Group vezetője John Byrne lesz, aki korábban a vállalat értékesítési vezetője volt. A másik nagy divízió foglalkozik a szerverprocesszorokkal, a beágyazott eszközökbe szánt lapkákkal, valamint az egyedi megrendelésre készített chipekkel.

Az Enterprise, Embedded and Semi-custom Business Group vezetőjét még keresi az AMD, átmenetileg a részleg élére Lisa Sut nevezte ki Rory Read elnök-vezérigazgató. Lisa Su 2012-ben csatlakozott az AMD-hez, miután több mint egy évtizedet töltött el az IBM-nél. A szakembert a vállalat most operatív igazgatóvá nevezte ki, az átmenetileg rá bízott részleg vezetőjének megtalálása után a feladata a cég mindennapi működésének biztosítása lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról