Szerző: Hlács Ferenc

2014. június 10. 11:47

Európába jön a PlayStation TV

Hamarosan Európába és Észak-Amerikába is megérkezik az eddig csak Japánban kapható PlayStation TV. A korábban Vita TV néven ismert minikonzol terjeszkedése mellett a Sony PlayStation 4-en futó YouTube-alkalmazást is bejelentett, illetve azt, hogy a FarCry 4 többjátékos módjához elég lesz egyetlen példányban megvenni a játékot.

A Sony az idei E3-on sem ült tétlenül, a videojáték-kiállításon több, ősszel megjelenő újdonságról lerántotta a leplet, mind hardver, mind szoftver területén. A gyártó többek között bejelentette, hogy eddig kizárólag Japánban kapható minikonzolja, a PlayStation TV szeptemberben Európába és Észak-Amerikába is megérkezik. Az eszközt a gyártó tavaly ősszel mutatta be, az akkor még Vita TV néven futott - méghozzá nem véletlenül, hiszen gyakorlatilag a Vita kézikonzol kijelző nélküli, tévére köthető verziójáról van szó.

Az eszközzel a PlayStation 4 tulajdonosok egy második televízióra is streamelhetik annak tartalmait, de a kis kütyü önmagában is megállja a helyét, a Sony PlayStation Network és Now szolgáltatásain keresztül ugyanis mintegy ezer játék lesz hozzáférhető a PS TV-re. A készülék magában 99 dollárba kerül, de 139 dollárért egy Dual Shock 3 kontrollerrel, memóriakártyával és HDMI-kábellel kiegészített csomag is kapható lesz, ami mellé ráadásul a The Lego Movie Video Game is ingyenesen letölthető. A vállalat ugyanakkor legalább annyira szánja médiafogyasztásra az eszközt mint játékokra, miután Sony Entertainment Network különböző tartalmai is elérhetők rajta.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A japán gyártó bejelentései persze korántsem merültek ki az apró konzolban, ősszel további újításokra is érdemes számítani. Talán az egyik legjobban várt újdonság, hogy végre a YouTube is megérkezik PlayStation 4 platformra. A videómegosztó alapértelmezetten beépül majd a kontroller SHARE gombját megnyomva felbukkanó megosztási lehetőségek közé, és az ismerősök legutóbb közzétett videóit is követhetjük majd vele. Ezzel párhuzamosan a Playroom app is frissül: a Sony kiterjesztett valóság alkalmazásával új vizuális elemekkel egészíthetők ki az önjelölt showmanek közvetítései, amelyek aztán természetesen YouTube-ra is feltölthetők.

Elég egy példányt megvenni a multiplayerhez?

A Sony E3-as rendezvényének egyik kiemelten érdekes bejelentése a FarCry 4 kapcsán került elő: akik ugyanis PlayStation 3 vagy 4 platformra megvásárolják a játékot, ismerőseikkel is játszhatnak majd vele - anélkül, hogy a szoftvert a másik játékosnak is meg kellene vennie. A cím tulajdonosának elég egyszerűen meghívni a kiválasztott ismerőst, aki letöltés nélkül kapcsolódhat be a játékba. Azt a vállalat egyelőre nem árulta el, ezt pontosan hogyan valósítja meg, de valószínűleg senkit nem ér majd meglepetésként ha kiderül, hogy a megoldás a PlayStation Now streaming szolgáltatáson alapszik. Utóbbit a Sony a 2012-ben felvásárolt Gaikaira építette fel, amely az ismertebb OnLive játék-streaming platformhoz hasonló technológiát használ: a játék maga egy szerveren fut, a játékoshoz csak a megjelenített kép jut el, visszafelé pedig a kontroller parancsai.

A hasonló játékmegosztás lehetősége ősszel, illetve karácsonykor sok hezitáló vásárlót nyerhet meg a Sonynak, az azonban egyelőre kérdéses, hogy az opció mely országokban lesz elérhető. Aki pedig az ősz folyamán a Sony konzolja mellett dönt, már nem csak fekete, de fehér színben is megvásárolhatja azt - a hozzá tartozó fehér kontrollerrel - az exkluzív csomagot a gyártó a szeptember elején a PlayStation 4-en debütáló Destiny tiszteletére adja ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.