Szerző: Koi Tamás

2014. június 6. 12:44

Júliusban árat emel a Telenor

Július végén néhány kivételtől eltekintve az összes lakossági mobiltelefon-tarifájának havidíját megemeli a Telenor Magyarország. Az emelés átlagos mértéke megközelíti a 5 százalékot, vagyis valamivel az infláció feletti.

A Magyar Telekom mellett a Telenor Magyarország is módosítja lakossági mobil-előfizetéseinek havidíjait a nyáron: a piacvezető szolgáltató e hónap elejétől, a norvég tulajdonú versenytárs pedig július végétől vezet be új árlistát. Utóbbinál a legtöbb, még nyitott, illetve már lezárt lakossági tarifa ára emelkedik, az emelés mértéke pedig átlagosan megközelíti az 5-6 százalékot, vagyis valamivel az infláció felett drágulnak a tarifák. A szolgáltató tájékoztatójában a "körülményekben bekövetkezett változásokra" hivatkozva indokolja az áremelést.

Az új, tegnapelőtt közzétett, és július 25-től érvényes árlista összesen 56 havidíjas és 25 kártyás tarifa árszabását érinti, ezek nagy része ugyanakkor már nem érhető el kereskedelmi forgalomban, az All-in tarifákat leszámítva azonban gyakorlatilag tartalmazza az összes, jelenleg is előfizethető konstrukciót. Így például nő az egyik legnépszerűbb, internetet nem tartalmazó tarifacsalád, a Klasszik ára, havi 200-500 forinttal, ráadásul a tarifának az áremelést követően is csak a régi havi díját lehet majd leforgalmazni a szolgáltatónál, ami közvetetten tovább drágítja a telefonálási költségeket.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Hasonlóképpen változik a mobilnet-keretet is tartalmazó Smarttarifa 1-4-es csomagok havidíja, itt az előfizetők a díjcsomagtól függően havi 100-500 forinttal lesznek kénytelenek többet fizetni a szolgáltatónak július 25-től. Drágább lesz a Smarttarifa Extra szolgáltatás is, az 1-3-as díjcsomagok havi díja 200-500 forinttal emelkedik, a lebeszélhetőség itt azonban nem változik, vagyis a teljes havidíj leforgalmazható hívásokra.

A Telenor Magyarország kártyás díjcsomagjainál a percdíjak emelkednek, átlagosan bruttó 2-3 forinttal, valamint drágább lesz az SMS-küldés is, arányaiban hasonló mértékben. Az átfogó áremelés nem érinti a szolgáltató hálózaton belülre, illetve a drágább konstrukciók esetében hálózaton kívülre irányuló korlátlan beszélgetéseket és SMS-eket biztosító All-In tarifacsomagjait.

A szolgáltató július 25-től érvényes új, részletes árszabása megtalálható a Telenor honlapján, valamint az értékesítési pontokon.

Frissítés: A Telenor Magyarországtól kapott információk szerint az átlagos áremelés mértéke az új árlistában körülbelül 5,6 százalék, ami tükrözi az inflációból és az euróárfolyam-változásokból eredő átlagos árszint-növekedést.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról