Szerző: Hlács Ferenc

2014. június 4. 11:04

Vállalati hibrid táblagépet mutatott be a HP

Új, professzionális felhasználóknak szánt hibrid táblagépet mutatott be a HP. A részlegesen vízálló billentyűzetes dokkolóval felszerelt Pro x2 612 számos konfigurációban kapható lesz és Wacom toll is párosul hozzá. A készülék szeptemberben kerül a boltokba.

A Microsoft Surface Pro 3 megjelenését követően a gyártók sorra rukkolnak elő saját, professzionális felhasználóknak szánt hasonló megoldásukkal. Az ASUS Transformer Book T300 Chi készüléke után most a HP is szemet vetett a területre, és bejelentette Pro x2 612 névre hallgató windowsos hibrid táblagépét.

A készülék a Surface Pro 3-hoz hasonlóan 12 hüvelykes, és többféle konfigurációban is megvásárolható. Az alapmodellt egy 1,1 gigahertzes Intel Celeron 2961Y processzor hajtja, de opcionálisan 1,2 gigahertzes Pentium 3561Y, 1,5 gigahertzen ketyegő Core i3 4012Y vagy i5 4202Y, illetve 4302Y chippel is kapható lesz, utóbbi órajele ugyancsak 1,5 gigahertz, Intel HD 4200 grafikával - i7-es verzióról egyelőre nincs hír.

A 12 hüvelykes, stylussal is kezelhető érintőkijelző szintén többféle felbontással választható, 1366x768-tól egészen 1920x1080-ig. Az elérhető DDR3L RAM konfigurációk 4 és 8 gigabájt, 1600 megahertzen. A belső tárhelyről az alapverziónál egy 64 gigabájtos M.2 SATA 3-as SSD gondoskodik, ami egészen 256 gigabájtig tornázható fel, illetve 180 vagy 256 gigabájtos öntitkosító meghajtókra is lecserélhető. A készülék LTE-képes, továbbá mindkét oldalán találunk kamerát is, az előlapon 2, a hátoldalon pedig 5 megapixeles felbontással.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A táblagéphez egy billentyűzettel felszerelt dokkoló is párosul, ebben az esetben azonban nem a hasonló eszközöknél megszokott egyszerű Bluetooth-os klaviatúrára kell gondolni. A kiegészítő ugyanis háttérvilágítást is kapott, valamint korlátozottan bár, de vízálló, így nem kell attól tartani, hogy egy véletlenül fellökött kávéval kivégeznénk. A dokkban ráadásul egy akkumulátor is elfért, amivel a tablet üzemideje 14 órára nő, továbbá számos csatlakozóval is kiegészíti a készüléket: találunk rajta VGA-, DisplayPort-, Ethernet-, illetve két USB 3.0 portot és egy SD-kártyaolvasót is, továbbá egy oldalsó csatlakozót amivel a HP Ultraslim állomáshoz kapcsolódhatunk.

A Pro x2 612-hoz emellett egy könnyebb, "utazóbillentyűzet" is kapható lesz, illetve Wacom tollal is kezelhető. Az eszközhöz társuló stylus precíz, 1024 nyomásszintet érzékel. A masszív felépítésnek, figyelemreméltó üzemidőnek és a vállalati laptopokat idéző csatlakozópalettának azonban megvan az ára: a tablet ugyanis nem könnyű, dokkolójával együtt nagyjából 1,8 kilogrammot nyom. A HP legújabb hibrid táblagépe szeptembertől lesz megvásárolható, pontos árát azonban egyelőre nem tudni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról