Szerző: Hlács Ferenc

2014. június 4. 14:15

4K kijelzős gamer laptop az ASUS-tól

Az elmúlt napokban már a második 4K kijelzővel felszerelt notebookját mutatta be az ASUS. A ROG GX500 névre hallgató készülékkel a gyártó kifejezetten a játékosokat veszi célba, a laptop ennek megfelelően csúcshardverrel érkezik, amit sikerült egy aránylag vékony házba bezsúfolni.

A Computexen bemutatott tabletek és hibrid készülékek után most egy játékosoknak szánt notebookot mutatott be az ASUS. A por még szinte le sem ült a a vállalat 4K kijelzős Zenbook NX500 laptopja körül, a gyártó már le is leplezte következő, ugyancsak nagy felbontású panellel felszerelt, ROG GX500 névre hallgató szörnyetegét.

A gamer notebook 15,6 hüvelykes kijelzője egész pontosan 3840x2160 pixel felbontású, továbbá Intel Core i7 processzort, illetve NVIDIA GTX860M GPU-t kapott. A monitor az NTSC színskála 100 százalékát képes megjeleníteni a vállalat VisualMaster megjelenítési technológiájának köszönhetően - a gyártó szerint a ROG GX500 a világon az első laptop hasonló képességekkel, holtversenyben a már említett, ugyancsak frissen bejelentett NX500-zal, amelybe hasonló panel jutott.

A notebookban egy PCIe-s M.2 SSD található, a komponensek hőmérsékletét pedig egy dupla ventilátoros hűtőrendszer hivatott alacsonyan tartani. Bár a hardver kétségkívül erős, az AnandTech szerint a mobil GTX860M grafika kevés lesz hozzá, hogy a legújabb játékokat 3840x2160-as felbontáson futtassa, 2560x1440-ra visszavéve azonban már elegendő lehet - ez még mindig igen impresszív felbontást jelent, különösen notebookon.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A tiszteletet parancsoló vasat sikerült egy viszonylag kis méretű házba bezsúfolni, a készülék ugyanis mindössze 19 milliméter vastag és 2,2 kilogrammot nyom. A játékosokat célzó laptop az idei harmadik negyedévben kerül a boltokba, többféle választható konfigurációban, noha azok várható ára egyelőre nem ismert.

De a gyártó jó hírei a PC-párti játékosok számára nem merültek ki ennyiben, a vállalat ugyanis két potenciális Steam Machine-t is megszellőztetett. A Steam OS-t futtató masinákról egyelőre nem sokat tudni: a kisebb modell, a mindössze 2,5 liter térfogatú GR8 Core i7-es processzort és NVIDIA GeForce GTX 750Ti grafikát kapott, 4K és Miracast támogatással. A nagyobb, G20 névre hallgató játékos PC-be ugyancsak i7 chip, viszont erősebb, GTX 780 GPU kerül. A készülékhez Steam Machine-ek lévén Steam kontrolleris jár majd, illetve optikai tuningért sem kell majd a szomszédba menniük, miután mindkét házra jutott állítható színű LED világítás. A GR8 és a G20 még idén feltűnhet a karácsonyfák alatt, noha áraikat egyelőre homály fedi.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról