Szerző: Hlács Ferenc

2014. június 3. 14:33

Új okostelefonokat jelentett be a Sony és a HTC

Új közép- és felső kategóriás okostelefonokat jelentett be a Sony és a HTC. A japán gyártó középszintű Xperia T3 készüléke mindössze 7 milliméter vastag, a HTC pedig zászlóshajójára adott műanyag borítást, illetve annak kameráját is lecserélte.

Csúcsmodelljeik leleplezése után néhány hónappal a Sony és a HTC is új telefonokat mutatott be, amelyekkel a közép-, illetve a felsőkategóriát veszik célba. A HTC nem sokat teketóriázott, gyakorlatilag a One M8-at adta ki újra műanyag hátlappal, a Sony pedig egy középszintű, cserébe viszont rendkívül vékony készülékkel állt elő.

Polikarbonát borítás és egy kamerával kevesebb

A One E8 a HTC zászlóshajójának, a One M8-nak a hardverét költözteti át egy olcsóbb, színes polikarbonát házba. A borításon felüli néhány változás egyike, hogy az M8-ról ismert második kamera eltűnt a telefonról, az "Ultrapixel" szenzor helyét egy 13 megapixeles érzékelő vette át, ami sokak számára még vonzóbb is lehet az eredeti konfigurációnál, miután az M8 kamerája többeknél nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az előlapi szenzor változatlanul 5 megapixeles széles látószögű, így a "szelfikészítéshez" kifejezetten ideális.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A kijelző a már ismert 5 hüvelykes 1920x1080 pixel felbontású panel, illetve a négymagos 2,3 gigahertzes Snapdragon 801 processzor és a 2 gigabájt RAM is megmaradt. A telefon szemből szinte teljesen megegyezik az M8-cal és bekapcsolva sem lesz nagy különbség, hiszen itt is a Sense 6-tal feldíszített Android 4.4.2-es rendszert találjuk. Az akku is maradt 2600 mAh kapacitású, a belső tárhely pedig 16 gigabájt, amit microSD-kártyával egészíthetünk ki.

Az E8-ból két SIM-kártya befogadására képes modell is megjelenik majd, az okostelefon fehér, fekete, piros és kék színekben lesz kapható. A készülék várhatóan a keleti piacokon debütál, még ebben a hónapban, egyelőre ismeretlen áron - noha a műanyag borítás ellenére valószínűleg nem lesz sokkal olcsóbb az M8-nál. A One E8-hoz, akárcsak a zászlóshajóhoz, Dot View tok is kapható lesz.

Közepes hardver vékony házban

Mindeközben a Sony sem tétlenkedett, a japán gyártó ezúttal a középkategóriát vette célba Xperia T3 névre hallgató okostelefonjával. Az eszköz méretes, 5,3 hüvelykes kijelzője a vállalat "Triluminous" LCD technológiájának köszönhetően szép színeket ígér, noha a felbontás csak 720p, ami ekkora panelnél mindössze 227 ppi-s pixelsűrűséget jelent. A telefont egy négymagos 1,4 gigahertzes Snapdragon processzor hajtja Cortex-A7 magokkal, 1 gigabájt RAM társaságában. A belső tárhely mérete 8 gigabájt, úgyhogy elkél a microSD-kártyahely, amivel további 32 gigabájtot toldhatunk hozzá.

A T3 akkumulátora 2500 mAh kapacitású, az előlapi kamera 1,1 a hátlapi pedig 8 megapixeles, természetesen Sony Exmor RS szenzorral. Az okostelefon LTE-képes, figyelemre méltó tulajdonsága pedig, hogy mindössze 7 milliméter vékony. A készülék várhatóan júliusban kerül a boltokba világszerte, az árról azonban a gyártó egyelőre nem beszélt. A hardver viszonylag olcsó készüléket sejtet, noha a nagyméretű kijelző felsrófolhatja az eszköz árát, a kis felbontás ellenére.

Amennyiben a Sonynak sikerül viszonylag alacsony összegért kínálni a telefont, az esélyes versenyző lehet a közép- és belépőkategóriás piacon, amelyet ár-érték arány tekintetében jelenleg egyértelműen a Motorola Moto E és Moto G készülékei uralnak. Ilyen nagyméretű kijelzőt ugyanis a szegmensben nem nagyon találunk, ami sokak számára vonzóvá teheti az Xperia T3-at.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról