:

Szerző: Koi Tamás

2014. május 22. 10:42

Indul a Horizon a lengyel UPC-nél

Kelet-Európában is útnak indítja a szinte minden tekintetben a versenytársak megoldásai fölé emelkedő multiscreen TV-s platformját a Liberty Global. A Horizon elsőként Lengyelországban debütál napokon belül, itthon idén biztos nem lesz még bevezetve.

Kelet-Európában is útnak indítja fejlett multiscreen TV-s rendszerét a Liberty Global, a csaknem két évvel ezelőtt, hosszú csúszást követően útnak indult Horizon a régióban elsőként Lengyelországban debütál. A platformmal vadonatúj beltéri egység, modern kezelőfelület és több eszköz párhuzamos támogatása jár - a hagyományos lineáris tévécsatornák mellett a nézők válogathatnak az online videotéka kínálatából, valamint különféle alkalmazásokat is futtathatnak a beltéri egységen. Utóbbira kedd óta a magyarországi UPC-előfizetőknek is lehetőségük van, igaz, gyökeresen más körülmények közt.

A Horizon tévés platformot egyértelműen prémium szolgáltatásként pozicionálja a lengyel UPC. A megoldás eleve csak a Select Extra HD és a Max Extra HD csomagokra előfizető ügyfeleknek elérhető, előbbieknek havi 5 zlotyit (kb 360 forintot) kell fizetniük az új beltéri egységért és a hozzáférésért, utóbbiaknak azonban nem számít fel felárat a cég. A két csomag egyébként önállóan előfizetve 78, illetve 91 zlotyiba (azaz kb. 5700 és 6600 forintba) kerül, cserébe 125, illetve 163 tévécsatornát kapnak az előfizetők, melyből 29-et, illetve 35-öt HD-ben is nézhetnek.


A Horizon lengyel webes felülete: már kezdetben közel 100 csatornával

Ebből a csatornamennyiségből a Horizon multiscreen-platformon keresztül nagyjából százat érhetnek el az előfizetők, egy erre a célra fejlesztett mobilos, illetve tabletes alkalmazáson keresztül. A nézők az éppen futó lineáris programokat Wi-Fi és mobilhálózaton keresztül egyaránt streamelhetik, az appot egy ügyfél korlátlan számú eszközre telepítheti, de egyszerre, egy időben csak három kliensen tévézhet. A Horizon beltéri egységek emellett otthoni hálózati médialejátszóként is szolgálnak.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A rendszer magyarországi bevezetése a UPC helyi képviselete szerint egyelőre még biztosan várat magára, a cég egyfajta átmeneti megoldásként éppen a héten indította útjára TV Apps nevű alkalmazásplatformját, mely a Horizonnal ellentétben nem igényli a beltéri egység cseréjét, ugyanakkor nem is a multiscreen tévézésre hegyezi ki a hangsúlyt. Ehhez hasonló megoldása hazánkban egyedül a Magyar Telekomnak van, ez a hónap elején bemutatott TV GO, mely lehetővé teszi, hogy a Telekom csatornakínálatának egy részét élőben streamelhessék különféle okoseszközökön a nézők (a tartalomkínálat ugyanakkor egyelőre erősen korlátozott), illetve a videotár tartalmát is megtekinthetik az előfizetők az okostévéjük, okostelefonuk vagy tabletjük segítségével.

A Horizon bevezetése alighanem a platform bevezetésének jelentős költségei miatt várat magára az olyan, tévépiacukat tekintve alapvetően kis országokban, mint Magyarország. A 38 milliós Lengyelországban a Liberty Globalnak csaknem 900 ezer digitális tévés előfizetője van, vagyis majdnem háromszor annyi ügyféllel számolhat a cég, mint hazánkban. A Horizon eddigi nyugat-európai piacain (Hollandia, Németország, Svájc, Írország) pedig a fizetőképes kereslet sokkal nagyobb, mint hazánkban, illetve a régióban. A társaságnak egyébként eddig összességében mintegy 550-ezer Horizon-ügyfele van az összes eddigi piacon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.