Szerző: Hlács Ferenc

2014. május 22. 09:47

Magyarországon is kapható a Nokia Lumia 630

Már hazánkban is kapható a Nokia belépőkategóriás Lumia 630 készüléke. Az okostelefon a belépő szintnek megfelelően szerény hardvert kapott, ugyanakkor viszonylag olcsón, Windows Phone 8.1 operációs rendszerrel érkezik.

Hazánkban is megjelent a Nokia legújabb belépőszintű készüléke, a Lumia 630. Az okostelefont Windows Phone 8.1 operációs rendszerrel szerelték fel, ami ebben a kategóriában kifejezetten jó pontot jelent. A készülék a gyártó szerint bruttó 50 ezer forintos ajánlott bolti áron lesz elérhető - a szolgáltatói akciókban vélhetően ennél jóval kevesebbért is hozzá lehet majd jutni.

Ami hardvert illeti, egy két SIM-kártyás készülékről van szó, 4,5 hüvelykes, 480x854 pixel felbontású "ClearBlack" LCD kijelzővel. A processzor egy négymagos, 1,2 gigahertzen ketyegő Qualcomm Snapdragon 400 chip, Cortex-A7 magokkal, és Adreno 305 GPU-val. A RAM mérete 512 megabájt ami manapság enyhén szólva is kevésnek számít, a belső tárhely pedig 8 gigabájt, ami microSD-kártyával tovább bővíthető. Előlapi kamerát nem találunk rajta, a hátoldali szenzor  5 megapixel felbontású, akkumulátora pedig 1830 mAh kapacitású.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Olcsó telefonok esetében mostanában a Moto G a viszonyítási alap, ár-érték arányban szinte verhetetlen. Miután azonban itthon hivatalosan nem kapható, a Lumia 630, akárcsak népszerű elődei, jó választás lehet, különösen valamelyik szolgáltató kínálatában. Az 50 ezer forintos árnál picit többet költve viszont már a német Amazonról is hozzájuthatunk a már említett, hasonló hardverrel, ám több RAM-mal és szebb kijelzővel felszerelt Moto G-hez. Nem is beszélve a Motorola legújabb belépőszintű versenyzőjéről, a Moto E-ről, ami bár valamivel gyengébb hardvert kapott mint a Lumia 630, ugyancsak a német Amazonon már 119 euróért azaz nagyjából 36 ezer forintért elérhető.

Ugyanakkor azoknak, akik mindenképp itthon szeretnének vásárolni, vagy ragaszkodnak a Windows Phone rendszerhez, a Lumia 630 jó választás lehet, illetve az LTE-támogatás is komoly előnyt jelent, bár a Moto G-ből is jelent meg hasonló verzió, annak ára valamivel magasabb mint az eredeti modellé. A belépő szintű Lumiák a szériától megszokott színes hátoldalt kapták, amely egyszerűen cserélhető is. A hátlapok fekete, fehér, narancssárga, sárga és élénkzöld színekben kaphatók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról