Szerző: Hlács Ferenc

2014. május 20. 11:56

A böngészőkbe is megérkezett az Assasin's Creed Pirates

Böngészőbe hozta a mobilos Assasin's Creed Pirates játékot a Microsoft és a Ubisoft. A Babylon.JS motort használó, látványos grafikával felvonultató techdemó a webes platformban rejlő lehetőségeket hivatott bemutatni. A játék valamennyi modern böngészőben használható.

Már a böngészőben is vitorlázhatunk a népszerű Assasin's Creed Pirates androidos és iOS-es verziójából ismert kalózhajókkal. A Microsoft és a Ubisoft a napokban bejelentette, már webes felületen is ízelítőt ad a mobil platformokra decemberben megjelent címből, amelyben a Karib-tengeren navigálhatunk vízi aknákat kerülgetve.

A halálfejes lobogót az összes elterjedt böngészőben felvonhatjuk, beleértve Chrome-ot, Firefoxot, az Operát és a Safarit is. A fejlesztők a legteljesebb élményt ugyanakkor nem túl meglepő módon az Internet Explorer 11-től ígérik, ahol a játék a felbontást is az adott eszköz számára ideális értékre állítja. A mobil böngészőkről viszont egyelőre le kell mondani, a játék csak az asztali verziókban működik.

A webes verzió persze nem egyenértékű a mobilos játékkal, sokkal inkább techdemó ami a mai böngészőkben rejlő lehetőségeket hivatott demonstrálni. A mobilról ismert ágyúlövések és tengeri csaták itt kimaradnak, a játékmenet kimerül a versenyzésben, vitorlázási képességeinket ugyanakkor az ismerősökkel is összemérhetjük. A hajók egérrel, érintőképernyőn és a PC-n megszokott W-A-S-D billentyűkkel is irányíthatók. A beállításokban lehetőség van a vezérlés átállítására, illetve a játék időjárását is módosíthatjuk, ha inkább éjszaka vagy a naplementében hajóznánk. Versenyzés közben külső és belső nézetek között is váltogathatunk.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az Assasin's Creed Pirates a Microsoft fejlesztői által létrehozott nyílt forrású Babylon.JS motort használja, amely WebGL, JavaScript és TypeScript alapokra támaszkodik. A motor segítségével a webfejlesztők olyan látványos elemeket adhatnak szoftvereikhez, mint a különböző kameraállások, valósághű fizika és fények, illetve részletes textúrák.

A játék megjelenésével az Internet Explorer csapata egyben versenyt is hirdet, amelyen fejlesztők és dizájnerek mérkőzhetnek meg, hogy ki tudja a legjobb shadereket elkészíteni a webes kalózhajókhoz. A nevezési határidő június 20. a győztes egy Assassin's Creed 4: Black Flag Black Chest Edition csomagot és egy Xbox One-t vihet haza. A Microsoft vélhetően így próbál rámutatni a Babylon.JS-ben rejlő lehetőségekre, illetve motiválni a fejlesztőket annak minél szélesebb körű használatára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról