:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. május 15. 08:21

Rendszerezi a leveleket az új Outlook.com

Frissült az Outlook.com, a Microsoft emailszolgáltatása. Az online felület számos új funkcióval egészült ki, a levelek már többféle szempont alapján kategorizálhatók, de a csevegés és a hosszabb levélváltások is kényelmesebben kezelhetők lettek. Az újítások a következő hetekben érkeznek meg a felhasználókhoz.

Számos új funkciót kapott az Outlook.com. A hivatalos blogban olvasható információk szerint a Microsoft emailszolgáltatásának egyik legfőbb változása, hogy segítségével már rendkívül pontos szűrőkkel is kategorizálhatók a beérkezett levelek - ezen a területen eddig a rivális Gmail komoly előnyt élvezett. Az "Advanced Rules" névre hallgató új funkcióval az Outlookban már többféle kitétel alapján is automatizálható az emailek rendszerezése, többek között különböző időkorlátok, olvasottság, sőt akár a küldő személye szerint is. A szolgáltatás például a lista elejére hozhatja az ismerősöktől kapott leveleket ha azok túl sokáig állnak olvasatlanul, és eltávolíthatja a nem kívánt üzeneteket.

Az új rendszerezési opciók mellett az új Outlookban egy régóta hiányolt képesség is megjelent: a visszavonás. Szinte hihetetlenül hangzik, de a Ctrl+Z billentyűkombinációt eddig hiába püföltük egy-egy levél akaratlan törlése vagy áthelyezése után - a véletlen elküldött emaileket persze még mindig nem tudja orvosolni. Az egyes levelekre ráadásul már gyorsabban és kényelmesebben is válaszolhatunk, az "In-line reply" segítségével, ami felszámolja a régebben külön megnyíló válaszablakot. Utóbbi különösen a hosszabb levélváltásoknál jöhet jól. A kliens chatfunkciói is bővültek: az új felületen az egyes beszélgetések egyszerűen visszakereshetők és folytathatók, akár a Skype akár a Facebook kapcsolatokkal. Az ismerősök ezen felül kategorizálhatók is az alapján, hogy melyik csevegőszolgáltatást használják.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új képességekkel, különösen a részletesen konfigurálható szűrőkkel az Outlook feladhatja a leckét a rivális Gmailnek, amelyet eddig éppen kategorizálási képességei miatt preferáltak sokan. Ugyanakkor valószínűleg a Google-nak is vannak újítások a tarsolyában: néhány kiszivárgott képernyőkép alapján a vállalat ugyanis email szolgáltatásának újratervezésén dolgozik. Ha hihetünk a pletykáknak, a jól ismert felületet teljesen átszabják, az oldalsó menüsor becsukható lesz, akárcsak a Hangouts csevegőfelülete, amely a jobboldalra kerül át.

A kiszivárgott képek ellenére meglehet, hogy csak egy tesztverzióról van szó, amely ebben a formában sosem lát napvilágot, az ugyanakkor jól látszik, hogy a emailszolgáltatásával kapcsolatban a Google sem tétlenkedik - az Outlook fejlődését látva azonban nem lesz könnyű dolga. A Microsoft levelezőjének új változata a következő néhány héten várhatóan minden felhasználóhoz eljut, ugyanakkor ha az újítások sikeresek lesznek és találkoznak a felhasználóik igényeivel, a Google is könnyen átveheti őket és alkalmazhatja a Gmailben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.