:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. április 30. 14:54

Új notebook-tablet hibrid az Acertől

Alumíniumborítású notebook-táblagép hibridet mutatott be az Acer. Az Aspire Switch 10 egy billentyűzetbe dokkolható Windows 8.1-es tablet, amelyet Bay Trail-T processzorral szereltek fel. A gyártó emellett egy új, nagy teljesítményű Chromebookot is kilátásba helyezett.

Új tablet-notebook hibridről rántotta le a leplet az Acer, és a valószínűleg még a nyáron megjelenő, Chrome OS-t futtató notebookjáról is elárult néhány részletet, amely szerinte “az eddigi legerősebb Chromebook lesz a piacon”.

A vállalat átalakítható készüléke, az Aspire Switch 10 egy billentyűzetes dokkolóval felszerelt 10,1 hüvelykes táblagép, amely a gyártó szerint négyféle módban is használható: a hagyományos notebook és tablet felállás mellett, a gépet fordítva is csatlakoztathatjuk a billentyűzethez, amit aztán vízszintesen és állítva, “sátorként” is használható támasztékként. A tablet rész egyébként mágnesek segítségével csatlakozik a klaviatúrához, nem találunk benne reteszt vagy egyéb kapcsokat, a gyártó szerint ugyanakkor ez elég masszívan összetartja a gépet, nem kell félni, hogy az váratlanul szétesne.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Hasonló megoldásokat már más gyártóktól is láthattunk és a belső sem tartalmaz egetrengető újításokat. A Sitch 10 processzora egy négymagos Intel Bay Trail-T chip, amelyről a vállalat egyelőre többet nem árult el, továbbá 2 gigabájt LPDDR3 RAM került bele. A 10,1 hüvelykes IPS érintőkijelző felbontása 1366x768 pixel, a belső tárhely mérete pedig opcionálisan 32 vagy 64 gigabájt. A hibrid tervezésénél a gyártó a hangsúlyt a minél keskenyebb házra és a kis súlyra fektette, a tablet ennek megfelelően billentyűzet nélkül 8,9 azzal együtt pedig 20,1 milliméter vastag, emellett magában 590, klaviatúrával pedig 1170 grammot nyom.

A billentyűzet 500 gigabájt további tárhelyet biztosít a beépített HDD révén, plusz akkumulátor viszont úgy tűnk, nem került bele. Szoftveroldalon a Windows 8.1-es tablet a vállalat LumiFlex névre hallgató megoldásával is kiegészül, amely a kijelző fényerejét és színeit az aktuális fényviszonyoknak megfelelően automatikusan szabályozza. Az Aspire Switch 10 május végén kerül a boltokba, 379 dolláros áron, amely tartalmazza a dokkolót is.

A gyártó legújabb Chromebookja vélhetően nyáron kerül az üzletekbe, és úgy néz ki, valóban komoly teljesítményre kell számítani, miután ez lesz az első Chrome OS-t futtató notebook, amely Intel Core i3 processzort kap. A gép ugyanazt a házat kapja, amelyet az Acer népszerű C720-as Chromebookjánál is láthattunk és valószínűleg 14, illetve 15 hüvelykes kivitelben is megvásárolható lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.