Szerző: Koi Tamás

2014. április 29. 11:27

Jobb minőséget kínál az új szlovák DIGI - magyaroknak is

Új tulajdonossal, megújult műszaki háttérrel és programválasztékkal folytatja működését májustól a DIGI műholdas platformja Szlovákiában. A korábbinál jobb minőségben nézhető csatornák közt 16 magyar adó is lesz, melyekre külön díjcsomagban lehet majd előfizetni.

Megújult műszaki háttérrel és kibővített tartalomválasztékkal indul újra a DIGI műholdas platformja a szomszédos Szlovákiában, Nová DIGI néven. A műholdas szolgáltatás átstrukturálására azután került sor, hogy a Slovak Telekom tavaly megvásárolta az előfizetőket az addigi román tulajdonostól, az RCS&RDS-től, mely egyébként a magyar DIGI műholdas és kábeles szolgáltatásait is üzemelteti. Az új tulajdonos továbbra is elsősorban kedvező árszintű tévés platformként kívánja pozicionálni a Nová DIGI-t, melynek programválasztékában magyar nyelvű adások is elérhetők lesznek.

Az új platform immár DVB-S2 technológiát használ majd a műsortovábbításra, a csatornákat pedig nem MPEG-2 -be, hanem MPEG-4 -be tömöríti a szolgáltató. A Nová DIGI szolgáltatáshoz új, a korábbiaknál jóval modernebb beltéri egység is jár majd, melyet az ügyfelek meghatározott havidíj fejében (1,5 euróért havonta) bérelhetnek a szolgáltatótól. Ez a set-top box egyébként ugyanaz a típus, melyet a Slovak Telekom kínál Magio Sat nevű szolgáltatása mellé, a két berendezés közt csupán a menürendszer és az elektronikus programkalauz dizájnja a különbség.

A szolgáltatás az Intelsat és a Thor műholdak összesen három transzponderét használja a nyugati hosszúság 1°-án, vagyis a korábban felszerelt parabolatükröket a legtöbb előfizető esetében át kell majd mozgatni a vételhez. Ezzel a Nová DIGI és a Slovak Telekom saját műholdas szolgáltatása ugyanarról a pozícióbol lesz fogható.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Nová DIGI a jobb minőségű SD és HD tartalmak mellett kibővített tartalomválasztékkal is igyekszik magához csábítani új ügyfeleket. Az alapcsomag ára 9,60 euró (átszámítva kb. 3000 forint) lesz, ez 65 csatornát tartalmaz majd, a 85 csatornából álló prémium csomag pedig havi 12,9 euróba (kb. 4000 forint) fog kerülni. Az ügyfelek az említett csomagokon felül előfizethetnek egy magyar csatornákat is tartalmazó díjcsomagra is havi 1,3 euróért (nem egészen 410 forint), mely többek közt tartalmazza az MTVA összes tévécsatornáját. A magyar csomagon kívül egy három adóból álló sportcsomag és egy szintén három csatornát tartalmazó HBO díjcsomag fizethető elő a Nová DIGI-nél, havi 2 és 6 euróért cserébe.

Az előfizetői bázis méretét és a piaci versenyt tekintve a szlovák és a cseh piacok a kelet-európai régióban tradicionálisan erősnek számítanak. Szlovákiában a DIGI ugyanakkor hazánkkal ellentétben nem számít piacvezetőnek, a cégnek a tévés műsorelosztói piacon összesen kb. 250 ezer ügyfele van, melyből nagyjából 200 ezer műholdas szolgáltatást vesz igénybe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról