Szerző: Hlács Ferenc

2014. április 17. 15:00

Eyefi Cloud: felhő fotósoknak

Fényképmegosztásra szánt online tárhelyet indít a Wi-Fi-s memóriakártyákat gyártó Eyefi. A vállalat ingyen kipróbálható, Eyefi Cloud névre hallgató szolgáltatása okostelefonos vagy tabletes alaklmazás segítéségével vehető igénybe, és korlátlan számú fénykép tárolható rajta.

Kifejezetten a fényképek megosztására szánt privát felhőszolgáltatást indít az Eyefi (korábban Eye-Fi). A vállalat neve Wi-Fi-s SD-kártyáiról lehet ismerős, amelyekkel a fényképek vezeték nélkül azonnal továbbíthatók a számítógépekre, illetve a tavaly bejelentett Eyefi Mobi kártyával, és a hozzá tartozó alkalmazással már az okostelefonokra vagy tabletekre is.

A gyártó SD-kártyájára, illetve a már megújult appra a most induló Eyefi Cloud nevű online tárhely igénybevételéhez is szükség lesz: a fényképek ugyanis az alkalmazás segítségével kategorizálhatók, majd tölthetők fel a felhőbe. Az app, amely iOS-en, Androidon és a Kindle készülékein is elérhető, a kameráról érkező fényképeket automatikusan az online tárterületre költözteti - így azok később okostelefonról, táblagépről, számítógépről, de akár okostévéről is megtekinthetők, illetve a közösségi oldalakon is megoszthatók, lényegében csak az Eyefi alkalmazására, vagy egy böngészőre van hozzá szükség.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Ugyan manapság számos újonnan megjelenő digitális fényképezőgép rendelkezik beépített Wi-Fi-vezérlővel, a vállalat becslései szerint a jelenleg használatban lévő eszközök mintegy 95 százalékából hiányzik ez a funkció, sőt még a 2014-ben eladott darabok 64 százaléka sem tud egyedül vezeték nélküli hálózatra kapcsolódni. A cég szerint tehát akad lehetőség a területen, hiszen egyszerűbb a régebbi kamerákat felturbózni egy SD-kártya segítségével, mint egyetlen funkció miatt lecserélni az egyébként kifogástalan készüléket.

Az Eyefi Mobi nevű Wi-Fi-s, 10-es osztályú memóriakártyája rengeteg kamerával kompatibilis. Egy-egy Eyefi Cloud felhasználói fiókkal ráadásul több kártya is összeköthető, így egyszerre több kameráról is küldhetünk képeket a mobil eszközökre, majd a felhőbe. Akik pedig nem szeretnék online tárolni fotóikat, az Eyefi Desktop Transferrel a hagyományos módon PC és Mac platformokkal is szinkronizálhatják azokat. Az Eyefi Mobi kártyák 8, 16 és 32 gigabájtos változatokban kaphatók, 49, 79, illetve 99 dolláros áron, az online tárhely pedig az első másfél hónapban ingyenesen kipróbálható, utána pedig évente 49 dollárért vehető igénybe, amiért korlátlan számú fénykép tölthető fel rá.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról