Szerző: Gálffy Csaba

2014. március 24. 11:44

Fizetési szolgáltatás indít az Orange Romániában

Kisebb összegeket küldhetnek az Orange Románia előfizetői egymásnak az év második felében. Az Orange Money fejlődő országokban már elindult, első európai országként Románia kapja meg a szolgáltatást.

Új, pénzügyi szolgáltatást indít Romániában az Orange piacvezető mobilszolgáltató - jelentette be a vállalat ma reggel. Az Orange Money névre keresztelt rendszer az év második felében indul, és lehetővé teszi, hogy az előfizetők közüzemi vagy mobilszámlákat fizessenek ki, vagy épp egymásnak küldjenek pénzt.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A tervek szerint az Orange Money szolgáltatáson keresztül 10 és 300 lej (mintegy 700 és 20000 forint) közötti összegek küldhetőek, a fogadó fél lehet egy másik Orange-előfizető vagy egy közüzemi szolgáltató is. A számlaszámok szerepét az előfizető mobil telefonszáma látja el, így a felhasználók egyszerűen küldözhetnek egymásnak pénzt. Készpénzes műveleteket az Orange boltjaiban lehet majd végezni, a szolgáltató kiterjedt országos hálózattal rendelkezik. Az üzleti modell szerint minden átutalás és művelet után apró jutalék illeti a szolgáltatót, ebből fedezi a rendszer működését és termel profitot az Orange Money.

Igény, az lenne rá

"Sok bank van Romániában, de ha megnézzük, hogy milyen banki szolgáltatásokat használnak a fogyasztók, akkor látjuk, hogy van egy valódi piaci rés az Orange Money számára. A szolgáltatáson keresztül két dolgot teszünk elérhetővé: kis és közepes összegek átutalása és a számlák kiegyenlítése." A Romániára vonatkozó piaci adatok szerint a román állampolgárok mintegy 60 százaléka rendelkezik bankszámlával és ennél is jóval alacsonyabb azoknak az aránya, akik bankkártyát is használnak pénzügyi szolgáltatások igénybevételére. Ilyen tekintetben Románia viszonylag közel áll azokhoz a fejlődő országokhoz, ahol az Orange Money valamilyen formában már elindult, így kézenfekvő ötlet a szolgáltatást a szomszédos országban is meghonosítani.

"Hogy mindenki pontosan lássa, nem válunk bankká, nem szállunk versenybe a bankokkal, csupán egy olyan szolgáltatást nyújtunk, amelyet felhasználóink örömmel használhatnak" - nyilatkozta Francois Fallacher, az Orange Romania elnök-vezérigazgatója a Ziarul Financiarnak. Az Orange Money beindításához a francia tulajdonban lévő mobilszolgáltató egy helyi bankkal kötött együttműködést, e bank nevét azonban a cég egyelőre nem hozza nyilvánosságra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról