Szerző: Bodnár Ádám

2014. március 14. 11:23

Még olcsóbb Office: tavasszal érkezik az Office 365 Personal

Új Office 365 előfizetéses csomagot jelentett be a Microsoft, az Office 365 Personal évi 70 dolláros árával az eddigi legolcsóbb verzió. Eközben a Home Premium változat nevet vált, szimplán Home-nak fogják hívni.

A hivatalos Office-blogban jelentette be a Microsoft, hogy még a tavasszal új csomaggal bővül az Office 365 csomagok sora, mégpedig egy kimondottan végfelhasználói verzióval, amelynek a neve Office 365 Personal. Ez a jelenlegi Home Premium alá kerül a kínálatba, a paletta legolcsóbb csomagja lesz és évi 70 dolláros ajánlott áron (Európában ez feltehetően bruttó 70 eurót jelent majd) egy PC-n (Windows vagy OS X), egy tableten és telefonokon teszi elérhetővé az Office 365-öt. "Tudjuk, hogy mindenféle méretű háztartás létezik és a célunk az, hogy mindenki számára megfelelő Office-t tudjunk kínálni, legyen szó akár egy magánszemélyről, akár egy háztartásról" - olvasható a Microsoft blogban.

A végfelhasználói Office 365 előfizetések kínálatában a legolcsóbb csomag az Office 365 Home Premium volt, ami évi 100 dollárért összesen öt gépen (Windows, OS X, tablet) és telefonokon teszi elérhetővé az irodai alkalmazások mindenkor legfrissebb verzióját. Az előfizetésben benne foglaltatik emellett havi 60 perc Skype-hívás és 20 gigabájt tárhely a OneDrive-on, ezek a Personal csomagnak is részei maradnak a blogbejegyzés alapján. A Home Premium csomag neve egyébként Home-ra változik amikor megjelenik a Personal, írja a Microsoft.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A redmondi cég az Office 2013-mal egyszerre indította el az Office 365 otthoni előfizetéses konstrukciót, amelynek lényege, hogy a felhasználók egy havi vagy éves díj megfizetése ellenében szolgáltatásként vehetik igénybe az Office csomagban foglalt szoftvereket (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access), amelyeknek az előfizetés alatt mindenkor a legfrissebb verziójára jogosultak. Ehhez csatlakoznak a további szolgáltatások, mint a fentebb is említett Skype-híváspercek és a 20 gigabájtos online tárhely.

Az előfizetéses konstrukcióval a Microsoft egyrészt alacsonyabb kezdőáron tudja adni az Office-t, a felhasználóknak nem szükséges egyben, előre kifizetni a teljes csomagot, másrészt pedig elejét tudja venni a kalózkodásnak is - a szoftverek addig használhatók, amíg az előfizetési díjat fizetik. Azok számára, akiknek nem szimpatikus ez a konstrukció, továbbra is kínál "hagyományos" Office-t a cég, megmaradt a Home and Student verzió, amely 140 dollárba kerül, de nem tartalmazza az Outlookot és az Accesst, valamint a Skype-perceket és online tárhelyet sem, és licenc alapján csak egy gépre telepíthető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról