Szerző: Bodnár Ádám

2014. március 12. 16:06

Nem csak a Windows XP támogatása szűnik meg áprilisban

A Windows XP támogatása végleg megszűnik 2014. április 8-án, ezt valószínűleg mára minden informatikus tudja, a Microsoft legalábbis igyekezett az elmúlt időszakban mindenki figyelmét felhívni erre a tényre. Arra azonban már kevésbé, hogy az Exchange Server 2003 is "nyugdíjba megy".

A nevéből kikövetkeztethető, hogy az Exchange Server 2003 melyik évben jelent meg és ugyanúgy érvényes rá a Microsoft támogatási politikája mint a többi vállalati és fejlesztői termékre. Ez azt jelenti, hogy legalább 5+5 év support jár hozzá, amiből az első 5 év "mainstream", ebben az időszakban a hibajavítások mellett új funkciók is bekerülhetnek, a második 5 év viszont "extended" periódus, amikor új képességekkel már nem bővíti a terméket a gyártó, csak a hibákat javítja. A "legalább" szó azért kell az 5+5 év elé, mert a Microsoft szabályai alapján egy termék 5 évig, vagy a következő verzió megjelenését követő 2 évig támogatott, attól függően, hogy időben melyik jön el később.

Az Exchange Server 2003 utóda a 2007 volt, ami 2007 tavaszán érkezett, ennek megfelelően a 2003 mainstream támogatása nem 2008-ig, hanem 2009 áprilisig tartott, ehhez csatlakozott további 5 év kiterjesztett support, ami 2014. április 8-án ér véget. A szoftver működését a támogatás megszűnése nem befolyásolja, az Exchange Server 2003 április 9-én nem áll le, de a Windows XP-nél már tárgyalt okok miatt a használata veszélyessé válhat, ha a támadók az újabb Exchange-ekben még befoltozott hibákat megpróbálják a régebbi verzión is kihasználni a patch visszafejtésével kikövetkeztetve a támadási lehetőséget.

Nem sétagalopp a frissítés újabb verzióra

Akik nem cserélték le eddig Exchange Server 2003 környezetüket egy modernebb verzióra, azoknak főhet a fejük, ugyanis a kommunikációs szervert nem tudnak egyből a legújabb, 2013-as verzióra frissíteni. A Microsoft közelmúltban publikált blogbejegyzése szerint "kétlépéses" frissítésre van szükség. Mivel az Exchange Server 2003 és 2013 közötti közvetlen migráció, vagy a két verzió együttélése egy hibrid környezetben nem támogatott, előbb létre kell hozni egy hibrid környezetet Exchange Server 2003 és egy újabb verzió (2007, 2010) bevonásával, majd a régi szerverekről az adatokat átmigrálva el lehet kezdeni a legfrissebb változat bevezetését, szintén hibrid telepítés (2007 vagy 2010 mellé telepített és az összes update-tel megfrissített 2013) segítségével. (Azoknak, akik ezt nem szeretnék meglépni, megoldás lehet egy hibrid migráció Exchange Server 2010-re, amely 2020 januárjáig támogatott.)

Azok a szervezetek, amelyek bizonytalanok a migrációt illetően, és Premier support szerződést kötöttek, kérhetik a Microsoft segítségét: az Exchange Migration Readiness Assessment keretében a vállalat konzultánsai felmérik, hogy a telepített Exchange és Active Directory környezet készen áll-e a migrációra, és ha nem, akkor milyen lépéseket kell tenni a váltáshoz. Az persze más kérdés, hogy hazánkban feltehetően kevés szervezet költ Premier supportra, és hanyagolja el közben az Exchange környezetét annyira, hogy a támogatás megszűnése előtt kevesebb mint egy hónappal kezd el a migráción gondolkodni, de a lehetőség mindenesetre adott, persze nem ingyen.

Jó alkalom lehet a felhőre váltásra is

Megfontolandó lehet a szervezetek számára az Office 365-re történő migráció, ebben az esetben a helyben telepített Exchange-et egy havidíjas felhős szolgáltatással válthatják fel,megszabadulva a szerverüzemeltetés nyűgjeitől és költségeitől. Az adatok helyben működő szerverről az online szolgáltatásba költöztetéséhez számos ingyenes segédeszközt biztosít a Microsoft, mondta el a HWSW-nek Zombory Zoltán, a Zomputer ügyvezetője. Kisebb szervezetek esetén a "cutover" migráció tűnik legésszerűbbnek, a dolgozók pénteken kikapcsolják a gépeiket, az IT-csapat a hétvégén elvégzi a szükséges teendőket és hétfőn már az új szerverre vagy a felhőbe csatlakozhatnak a levelezőkliensek anélkül, hogy ebből a dolgozók bármit észrevennének.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Zombory szerint Magyarországon számos kis- és középvállalatnál futtatnak még Exchange Server 2003-at, a támogatás megszűnésének híre sokakhoz pedig valószínűleg el sem jutott, mivel a Microsoft nem csinált körülötte akkora "felhajtást" mint a Windows XP körül - bár egy piacot ismerő másik forrásunk szerint "aki Exchange Server 2003-at használt eddig, az úgyis tojik a supportra". A támogatás megszűnése nem csak az önállóan telepített Exchange Server 2003-at érinti, hanem a Small Business Server 2003-ban levőt is, utóbbi különösen népszerű Magyarországon.

Az Office 365 migráción gondolkodók itt találnak egy rövid angol útmutatót az Exchange Server 2003 "felhőbe költöztetéséhez", itt pedig egy hatrészes, szintén angol nyelvű cikksorozatot az átállás menetéről. Akik maradnának a helyben telepített rendszernél, vagy hibrid konfigurációban gondolkodnak, azok számára a fent is hivatkozott blogbejegyzés lehet jó kiindulási alap, a végén sok hasznos link van az újabb verzióra váltást támogató eszközökről és irodalomról. A Microsoft kommunikációs szerverének leváltása jó alkalom lehet akár egy Google Apps vagy más, versenytárs termék (IBM Lotus, Zimbra, Open-Xchange stb) bevezetésre is persze.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról