Szerző: Hlács Ferenc

2014. március 3. 14:33

Még egy telefonnyi ajándékot adnak a Galaxy S5-höz

Majdnem 600 dollár értékű szolgáltatást és appot ad a Samsung legújabb zászlóshajója mellé, amelyek között fitneszalkalmazást és Wall Street Journal-előfizetést egyaránt találunk - a több tízmilliós várható eladások a fejlesztők és kiadók számára is igen vonzóvá tették a készüléket.

Döbbenetes mennyiségű ajándék szolgáltatás jár a Samsung Galaxy S5 készülékei mellé. A koreai vállalat a fitneszalkalmazásoktól kezdve, üzleti lapok előfizetésein át, egészen a játékokig és a cloud tárhelyig számtalan virtuális kiegészítővel igyekszik még vonzóbbá tenni legújabb zászlóshajóját. Vegyük sorra, mit is kapunk ha az S5-öt választjuk.

Fitnesz, üzlet és produktivitás

Sport- és egészségügyi appokból nincs hiány, a népszerű Run Keeperből rögtön egy év prémium előfizetés jár a készülék mellé 20 dollár értékben, de a vásárlók a hasonló Map My Fitness 36 dolláros prémium szolgáltatását is megkapják fél év erejéig. Ugyancsak a sportolni vágyókat veszi célba a Skimble Workout Trainer, amiben a gyakorlatok mellett demonstráló videók is helyet kaptak. A virtuális edző szintén fél évig vehető igénybe, amivel a Samsung 42 dollárt spórol a felhasználóknak. A negyedik fitnesz alkalmazás a Lark, amely a gyártó szerint az S5 szenzoraiból gyűjtött adatok alapján ad személyre szabott tanácsokat használójának - ez egy évig próbálható ki, 36 dollár helyett díjtalanul.

A legtöbben ugyanakkor valószínűleg a féléves Wall Street Journal hozzáférésre kapják majd fel a fejüket, ami önmagában 160 dollár lenne. A Bloomberg Businessweek+ 30 dollárral járul hozzá a felhasználói élményhez, azt egy évig olvashatják majd készülék tulajdonosai, akik három hónapon keresztül a LinkedIn prémium fiókjait is ingyenesen használhatják - ez egyébként 75 dollárba kerülne.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A vállalat csúcskészülékének birtokában az EasilyDo Pro “okos asszisztens” app is ingyenesen tölthető le 5 dollár helyett, valamint a Blurb mobil-könyvkiadó szolgáltatáshoz is jár egy ugyanekkora értékű kupon. Online tárhelyből mindjárt kétféle is jár a Galaxy S5 mellé, egyik a Box, amely fél éven keresztül 50 gigabájt tárhelyet biztosít a telefonhoz, ami a más gyártótól ékezőknek 60 dollárba kerül, a másik pedig a Bitcasa, amely három hónapig 30 dollár helyett ingyen használható, és jókora, 1 terabájt online tárterületet ad.

Nem csak a Samsungnak éri meg

A csomagba belefért még az Evernote jegyzetapp is, amit valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, és amelynek prémium szolgáltatása három hónapig vehető díjmenetesen igénybe. A Samsung készülékéről az egyébként 2 dollárt kóstáló Flick Dat alkalmazás is szabadon letölthető, amellyel egyszerű virtuális névjegykártyák készíthetők és oszthatók meg, de a PayPal sem maradt ki a felhozatalból, az online fizetési megoldással az S5 felhasználók akár 50 dollárnyi kedvezményt is összeszedhetnek adott vásárlásokból. A Samsung app- és szolgáltatás kosarának utolsó darabja a Cut the Rope 2, pontosabban 10 dollár amit a játékban költhetünk el.

A Samsungnak tehát egy elég izmos csomagot sikerült összeállítani, nagyjából 576 dollár értékben - ez már önmagában is egy felső kategóriás okostelefon ára. Ugyanakkor valószínűleg a fenti alkalmazások és szolgáltatások mögött álló cégeket sem kellett túl sokáig győzködni, hogy járuljanak hozzá az S5 indulócsomagjához, hiszen a telefon előző generációjából is 40 millió darabot adtak el fél év alatt - ebből 4 milliót a megjelenést követő első négy napon - a sok millió vásárló pedig a fenti appoknak is rengeteg potenciális felhasználót és előfizetőt jelent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról