Szerző: Hlács Ferenc

2014. február 27. 14:29

Nem lesz több online multiplayer Nintendo Wiin és DS-en

Hamarosan megszűnik a Nintendo Wii és DS konzolokhoz tartozó online szolgáltatások egy része. A szervereket a vállalat május 20-án kapcsolja le, ezzel megszüntetve többek között az internetes multiplayer funkciót. Az érintett játékok offline módban továbbra is játszhatók lesznek.

Végleg lekapcsolja néhány régebbi konzoljának online szolgáltatásait a Nintendo. Az első generációs Wii, DS és DSi készülékekhez tartozó Nintendo Wi-Fi Connectionnek a vállalat a tervek szerint május 20-án int búcsút, ezt követően már nem lesznek elérhetők az online multiplayer, a ranglista, valamint a matchmaking funkciók.

Az internetes böngészést, illetve az online boltokat a döntés egyik platformon sem érinti, a DSi Shop, DS Browser és DSi Browser továbbra is működik majd, Wiin pedig a Netflix, Hulu, Wii Shop Channel, Internet Channel, Pay & Play és a YouTube marad használható. A gyártó a Wiit és a DS-t már nem is árulja, az otthoni konzol még kapható olcsó alternatívája a Wii Mini pedig nem is rendelkezik internet kapcsolattal. A Nintendo szerint fejlesztőik jelenleg arra koncentrálnak, hogy felkészítsék Wii U és a Nintendo 3DS matchmaking szolgáltatásait a még megjelenés előtt álló játékokra, mint a Mario Kart 8 vagy a Super Smash Bors.

Mindkét konzol rekordokat döntött

A Nintendo Wii 2006 novemberében jelent meg, ez volt a GameCube utódja. 2007 első felében többet adtak el belőle az Egyesült Államokban mint Xbox 360-ból és PlayStation 3-ból összesen, Ausztráliában pedig eladási rekordot is döntött. 2007 szeptemberére a generáció piacvezető konzoljává nőtte ki magát, amire a SNES (Super Nintendo Entertainment System) óta nem volt példa.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Nintendo két kijelzővel felszerelt DS játékgépe két évvel korábban, 2004-ben látott napvilágot. A készülék 2007-ben 50 millió eladott darabbal minden idők leggyorsabban elkapkodott kézikonzolja lett. A kütyü második iterációja a DS Lite két évvel később jelent meg, amit újabb két év elteltével a DSi követett, amit a Sony PSP riválisának szántak. A DSi már két kamerával és külső tárhely támogatással is kiegészült, továbbá a már említett DSi Shop is elindult vele, ahonnan a felhasználók játékokat tölthettek le a platformra.

A leállás világszerte érvényes lesz, a játékok ugyanakkor offline egyjátékos módban továbbra is játszhatók lesznek, az érintett címek listáját a vállalat weboldalán tette közzé. A Wii U és a 3DS szoftverekre a lekapcsolás nem lesz hatással, leszámítva természetesen a Wii-kompatibilitási módban játszott korábbi programokat, illetve a 3DS-en is játszható, ám eredetileg DS-re íródott játékokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról