Szerző: Hlács Ferenc

2014. február 13. 11:15

4K videót is rögzít az LG új csúcstelefonja

Bejelentette legújabb csúcskészülékét az LG. Az 5,9 hüvelykes G Pro 2 jórészt a korábbi zászlóshajó, a G2 hardverét kapta, különlegessége, hogy akár 4K felbontású videó rögzítésére is képes. A phabletet a gyártó jövő héten, a Mobile World Congressen mutatja be.

Az LG hivatalosan is bejelentette legújabb zászlóshajóját, a G Pro 2-t. Ránézésre az okostelefon nem is az első G Próra, inkább az előző csúcsmodellre, a G2-re emlékeztet: immár erről a szériáról is eltűnt a hardveres “home” gomb, annak a helyét a képernyő alján lévő navigációs sáv veszi át. Itt is megtaláljuk a G2-n debütált hátlapi gombokat, azok a középen elhelyezkedő kamera alatt kaptak helyet.

A belső tekintetében is jócskán akad hasonlóság a korábbi csúcskészülékkel: a G Pro 2 is a jól ismert négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzort kapta, Adreno 330 GPU-val. A memóriával viszont már bőkezűbben bánt a gyártó, a készülék ugyanis 3 gigabájt RAM-ot kapott. A fő különbséget a G2-vel szemben a méret jelenti, az LG legújabb okostelefonja 5,9 hüvelykes kijelzőjével már a phablet kategória határához közelít. A panel természetesen IPS, felbontása 1080x1920 pixel. A G Pro 2 ráadásul már microSD-kártyahellyel is kiegészül, amivel a 16 vagy 32 gigabájtos belső tárhely további akár 64 gigabájttal egészíthető ki. A 3200 mAh-s akkumulátor kivehető, és várhatóan jó üzemidőt biztosít majd a telefonnak.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A 8,3 milliméter vékony phablet igazi különlegessége a 13 megapixeles hátlapi kamera, ami amellett, hogy 60 fps-sel vesz fel full HD videót, 30 fps sebességgel már 4K, azaz 2160p felbontású mozgókép rögzítésére is képes. Az előlapi szenzor 2,1 megapixeles. A kamerát és általában a telefont a gyártó emellett mindenféle saját szoftverrel igyekszik tuningolni, mint például gyors egymásutánban 20 fényképet készítő “burst mode”, vagy a “Flash for Selfie”, noha  itt a név kicsit csalóka, hiszen az előlapra nem került vaku, ilyenkor a telefon csupán kisebbre állítja a kamera előnézeti képét, a kijelző fennmaradó részét pedig nagy fényerővel fehérre állítja, hogy a felhasználó még teljesebben élhesse ki exhibicionizmusát. A méretes LG G Pro 2 a legújabb 4.4-es KitKat Androiddal a fedélzetén érkezik, a gyártó jövő héten mutatja be a Mobile World Congressen Barcelonában, ahol valószínűleg az árára, illetve a megjelenés időpontjára is fény derül.

Ezzel párhuzamosan egy apróbb LG készülékről is megindultak a pletykák, ez az LG G2 Mini, ami magától értetődően az G2 kisebb, és ahogy ez a hasonló esetekben gyakran lenni szokott, valamivel gyengébb verziója. A GSMArena szerint az okostelefon vélhetően 4,7 hüvelykes 720p kijelzőt, valamint egy Snapdragon 400 lapkát és 2 gigabájt RAM-ot kap, emellett szintén 4.4-es KitKat Androidot. A kis készülék hivatalos bejelentése a portál szerint február 24-én várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról