:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. január 29. 16:21

Új telefonnal bővült a Samsung Galaxy Grand szériája

Új készülékkel bővítette Galaxy Grand sorozatát a Samsung. A Grand Neo névre hallgató készülék a közép- és belépő kategória között egyensúlyozik, árából azonban ez nem derül ki egyértelműen, így nem lesz könnyű dolga a konkurenciával.

Új okostelefont mutatott be a Samsung, amellyel a középkategóriát vette célba - noha a találat már korántsem biztos. A Galaxy Grand Neo néven futó modell kicsit gyengébb és drágább is a kelleténél, így kétséges, hogy megállja-e a helyét az olcsóbb versenytársak között. A készülék 5 hüvelykes TFT kijelzője 800x480 pixel felbontású, ami inkább a belépő szintű telefonokhoz passzol ma már. A processzor sem fog senkit túlzottan lázba hozni, az ugyanis egy négymagos 1,2 gigahertzes Cortex-A7 lapka, ami mellé 1 gigabájt RAM társul.

A belső tárhely mérete 8 gigabájt, ami microSD-kártyával bővíthető akár további 64 gigabájttal. Az okostelefon egy szerény, 5 megapixeles hátlapi kamerát, és egy VGA felbontású előlapi szenzort kapott, valamint egy 2100 mAh-s akkumulátort, így kiemelkedő üzemidőre sem érdemes számítani. A Grand Neo csak 3G-képes változatban lesz elérhető, LTE-s modell nem érkezik belőle. A kütyü fedélzetén 4.2-es Androidot, valamint természetesen a Samsung saját, TouchWiz felhasználói felületét találjuk.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Samsung Galaxy Grand Neo tehát kétségtelenül az olcsóbb készülékekkel akar versenybe szállni, ám sikere finoman szólva sem egyértelmű - főként figyelembe véve, hogy 355 dollárért lesz megvásárolható. Ilyen áron és ilyen specifikációkkal igencsak kérdéses, hogy az új eszköz egyáltalán labdába rúghat-e olyan versenytársak mellett mint a Motorola Moto G, amely hasonló, sőt valamivel jobb hardver mellett - a készülék 720x1280 pixel felbontású IPS panelt kapott - jóval alacsonyabb áron, több mint száz dollárral olcsóbban érhető el.

Az eredetileg 4.3-as Androiddal érkező, de mára 4.4-re frissített Motorola-készülék ráadásul kiemelt figyelmet élvez a Google-tól, így egy új verzió megjelenése esetén arra már röviddel azután számíthat, hogy az megérkezett a vállalat zászlóshajóira, vagyis a Nexus telefonokra és tabletekre. A Samsung esetében persze nem is várjuk, hogy ilyen ütemben szórja a frissítéseket, ugyanakkor vélhetően kevesen választják majd a gyártó új modelljét ilyen alternatíva helyett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.