:

Szerző: Gálffy Csaba

2014. január 9. 11:28

Tavasszal újabb frissítést kap a Windows 8

Közelebb hozza fejlesztői szempontból a PC-s és telefonos rendszereket a Windows 8.1 Update 1, a jelenlegi információk szerint a felhasználók számára azonban érdemi változásokat nem hoz majd

Hónapokon belül elérhetővé válik a Windows 8.1 Update 1 (vagy Windows 8.1 Update 2014), a Microsoft operációs rendszerének legújabb ráncfelvarrása. Egyelőre nem világos, hogy pontosan milyen újdonságok várhatóak az április magasságában esedékes frissítéstől, horderejét tekintve azonban bizonyosan elmarad az őszi Windows 8.1 kiadástól és a őszre vagy 2015 elejére várt "Threshold" kódnevű, újabb nagy frissítéstől.

Windows 8.11?

A kiszivárgott képernyőképek szerint a felhasználók számára érdemi változást nem hoz a tavaszi frissítés, minden ugyanott van és ugyanúgy néz ki, mint a Windows 8.1-ben. A klasszikus Start menü visszatérését Messiásként váró felhasználóknak így még egy kicsit várniuk kell, a frissített rendszer működése és kinézete azonos a mai rendszerrel. A ZDnet szerint ugyanakkor a Microsoft aktívan dolgozik azon, hogy a Windows felületét használhatóbbá tegye billentyűzet-egér kombinációval, és valamilyen formában a Start menü is vissza fog majd térni, nem tudni azonban, hogy erre a Windows 8.2 vagy a Windows 9 megjelenéséig kell-e várni.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A fejlesztők és rendszergazdák számára ugyanakkor fontos újdonságokat hozhat a frissítés, nem véletlen, hogy azonos időpontban érkezik, mint a Windows Phone 8.1 (Blue) és a kiadással gyakorlatilag egy időben zajlik majd a Microsoft Build konferenciája is San Franciscóban (április 2-4). A ZDnet meg nem erősített információi szerint a metrós futtatókörnyezet kapja a legnagyobb változást, a PC/tablet és a telefonos rendszer közötti különbségek nagy része eltűnik majd és bizonyos szintű paritás jelenik meg a Windows 8.11 és a Windows Phone 8.1 között az API-kat illetve az alkalmazás-piactereket tekintve.

Egyelőre marad az IE11

Hamar itt lesz

A Windows 8.1 Update 1 kiadási terve szerint a végfelhasználók április folyamán férhetnek hozzá a frissítéshez, ekkor lesz általánosan elérhető a csomag, ezt megelőzően azonban nyílt tesztfázis most nem lesz. A Microsoft PC-gyártó partnerei azonban egy előzetes verziót még januárban tesztelhetnek, az RTM státuszú (szinte végleges) rendszert pedig márciusban kapják meg. A frissítéshez a fejlesztők és az IT-profik is kapnak korai hozzáférést, a hivatalos időpont előtt néhány héttel, március második felében vagy április legelején lesz elérhető az MSDN-előfizetők és a mennyiségi licencet vásárló szervezetek számára.

A további információk szerint az Update 1 telepítésére nem a Windows Store, hanem a Windows Update infrastruktúráját használja majd a Microsoft, a frissítés pedig automatikusan települ majd a felhasználók gépére, manuális beavatkozást (a Windows 8.1-től eltérően) nem igényel majd. Szintén fontos részlet, hogy az Update 1 teljesen váltja majd a Windows 8.1-et a kereskedelmi csatornában és a PC-kre előtelepítve.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról