Szerző: Hlács Ferenc

2014. január 7. 12:42

Két új tabletszéria, négy új modell a Samsungtól

Négy új táblagépet mutatott be a Samsung, két új szériában. A 2014-es CES-en bejelentett készülékek között 12-től 8 hüvelykesig számos méretű tabletet találunk, amelyeket a gyártó csúcshardverrel, és a legújabb Android rendszerrel szerelt fel.

Két új tabletszériával rukkolt elő a Samsung a 2014-es CES-en. A Galaxy NotePRO és TabPRO sorozatok négy új táblagéppel mutatkoznak be, előbbi 12,2 hüvelykes, utóbbi pedig 12,2, 10,1 és 8,4 hüvelykes változatban. Mindkét széria készülékei elérhetők lesznek csak Wi-Fi-képes, valamint 3G- és LTE-támogatással rendelkező verzióban is, a Galaxy NotePRO-hoz pedig S Pen stylus is jár majd.

A 12,2 hüvelykes NotePRO-ra a legújabb 4.4-es Android rendszer került, és 2560x1600 pixel felbontású WQXGA kijelzőt kapott. A Wi-Fi-s és 3G-s modellek motorházteteje alatt egy Exynos 5 Octa processzort találunk, az LTE-s változatban pedig egy 2,3 gigahertzes négymagos Qualcomm Snapdragon 800 chipet. A gyártó a RAM-mal is bőkezűen bánt, abból mindjárt 3 gigabájt is jutott a tabletbe, továbbá 32 vagy 64 gigabájt belső tárhely, ami microSD-kártyával további 64 gigabájttal bővíthető.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Tablettel fotózni - főleg ekkora méretnél - csak végszükség esetén tanácsos, aki viszont mégis erre adná a fejét, a NotePRO hátoldalán egy 8 megapixeles szenzort talál, LED vakuval kiegészítve, az előlapra pedig egy 2 megapixeles kamera került. A készülékhez Bluetooth-on és USB 3.0 porton is csatlakozhatunk, akkumulátora pedig 9500 mAh-s, arról azonban egyelőre nem tudni, ez milyen üzemidőre lesz elég. A táblagép 7,95 milliméter vékony és 750-753 grammot nyom, attól függően, hogy Wi-Fi-s vagy 3G/LTE-képes változatról van szó.

Zsugorodó kijelzők, majdnem azonos vas

A Galaxy TabPRO 12,2 hüvelykes modellje a NotePRO-val gyakorlatilag egyező hardverrel érkezik, és a 10,1 hüvelykes verzió felbontása is azonos a nagyobb testvérével, azaz 2560x1600 pixel. Ennél a modellnél már csak 2 gigabájt RAM-ot találunk, illetve a fentiekhez hasonlóan a mobilinternet-képességektől függően Exynos 5 Octa, vagy 2,3 gigahertzes négymagos Snapdragon 800 processzort. A tárhely ebben az esetben is bővíthető, a belső 32 vagy 64 gigabájtot microSD-kártyával újabb 64 gigabájttal toldhatjuk meg. A 8 megapixeles, LED vakuval kiegészített hátlapi kamerát itt is megtaláljuk, akárcsak a 2 megapixeles előoldali szenzort. A készülék akkumulátora ugyanakkor méretéből is adódóan kisebb, 8220 mAh kapacitású.

A 8,4 hüvelykes TabPRO a kisebb kijelző ellenére szintén megtartotta a nagyobb testvérek felbontását. A táblagép csak négymagos 2,3 gigahertzes Snapdragon 800-zal felszerelve lesz elérhető, 2 gigabájt RAM-mal, 32 vagy 64 gigabájt belső tárhellyel és már látott bővítési lehetőséggel, valamint kamerákkal - az akkumulátor ugyanakkor itt már jóval kisebb, 4800 mAh. A TabPRO széria modelljei is a legújabb, 4.4-es Androiddal érkeznek. A tabletek 2014 első negyedévében lesznek megvásárolhatók, azok árát azonban a Samsung egyelőre nem árulta el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.

bigscreen

10

Nagyot álmodik képernyőből a Yettel

2024. április 17. 09:58

A cég 5G-s hálózata tulajdonképpen a legjobb az országban, a piaci számokban azonban ez egyelőre kevéssé látszik.