Szerző: Bodnár Ádám

2014. január 7. 09:38

Az XAPT kezébe kerül az LLP Dynamics

Bejelentette az LLP Dynamics felvásárlását az XAPT. A régió egyik legnagyobb Microsoft Dynamics-partnere, amely Amerikában, Ázsiában és Afrikában és Ausztráliában is számos sikeres projektet bonyolított, az akvizíció révén tovább hízik, új szakemberek, kompetenciák és ügyfelek révén.

Az LLP Dynamics a prágai központú LLP Group tagja és kifejezetten Microsoft Dynamics (AX és NAV) termékekre épülő üzleti megoldásokkal foglalkozik, beleértve a fejlesztést, tanácsadást, bevezetést. Az egykor üzletágként működő tevékenységet az LLP Group 2011-ben választotta le és szervezte önálló vállalattá. A cég alkalmazottainak száma mintegy 90, az ügyfelek száma megközelítőleg 200, az éves árbevétel pedig 4 millió euró, vagyis hozzávetőleg 1,2 milliárd forint. Az LLP Dynamics Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Bulgáriában és Magyarországon van jelen.

"Több mint egy évtizede foglalkozunk Microsoft Dynamics megoldásokkal, így az egyik legjelentősebb partnerré váltunk a régióban. Amikor az LLP Group úgy döntött, más területekre kíván koncentrálni, olyan új otthont kerestünk a 2011 óta önálló cégként működő Dynamics üzletágunknak,, amely tükrözi elkötelezettségünket ügyfeleink és munkatársaink felé. Az XAPT-ban mindkettőt megtaláltuk”  - nyilatkozta Adam Bager, az LLP Dynamics korábbi tulajdonosa.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az LLP profilja nagyon hasonló az XAPT-éhoz, amely szintén a Microsoft Dynamics termékcsalád tagjaira, elsősorban az AX-re építette fel kompetenciáját, és fejlesztést, tanácsadást, bevezetést, projektvezetést egyaránt kínál. Az XAPT a régió országai mellett számos sikeres külföldi bevezetést is maga mögött tudhat. "Az LLP Dynamics akvizíciója fontos stratégiai értékkel bír az XAPT Csoport életében, hiszen ezzel a lépéssel jelentősen megerősítjük pozíciónkat a közép- és kelet-európai régióban, illetve további megoldásokra és iparági ismeretekre tehetünk szert" - mondta dr. Schvarcz Zoltán, az XAPT Csoport elnöke.

A kiadott közlemény alapján a megállapodást még 2013 decemberében írták alá a felek, az akvizíció teljes folyamata várhatóan 2014 első negyedévében fog véglegesen lezárulni. A tranzakció további részletei nem nyilvánosak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról