Szerző: Gálffy Csaba

2014. január 6. 11:19

Nem tud talpra állni a HTC

Továbbra is rendkívül gyenge a kereslet a HTC telefonjai iránt, a bevétel meredeken esik tovább, a folyamatos költségcsökkentés pedig nem tudja tartani a lépést. A második negyedévben új csúcsmodellt várnak az elemzők.

Nyereséggel zárta a tavalyi év utolsó negyedévét a HTC - jelentette be a gyártó. A tajvani székhelyű telefongyártó papírvékony, 10 millió dolláros nyereséget ért el, az eredmény elmaradt ugyanakkor az elemzői várakozásoktól, a Bloomberg által összegzett konszenzus mintegy 23 millió dollár volt. Az üzemi szintű eredmény ugyanakkor jobb lett a vártnál, az 52 milliós veszteség helyett 57-et vártak a befektetők.

A két szám közötti különbséget a cég működésén kívüli bevételek adják, esetünkben a telefongyártásból származó veszteséget a Beats Electronics-ban birtokolt tulajdonrész eladásából befolyt készpénzzel sikerült feltölteni. Ezen egyszeri tételtől eltekintve azonban jól látható, hogy a gyártó továbbra sem tért vissza a fenntartható pályára, az értékesítések bevétele nem fedezi a gyártási és a működési költségeket.

Az új csúcs-HTC? (forrás: eprice.com.cn)

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A cég idén új marketingstratégiát próbált ki, a zászlóshajónak számító HTC One (M7) farvizén megjelent a Mini és a Max kiadás is. A telefonok nagyon hasonló (de nem azonos) ipari formatervet és építőanyagokat kaptak, valamint azonos a gyártó Sense felületet használó szoftvere is. A stratégia azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a bevételek a 2012-es gyenge negyedik negyedév 2 milliárdjáról tovább tudtak esni 1,4 milliárd dollárra, ami 29 százalékos csökkenést jelent.

Hogyan tovább?

A megtépázott cég számára továbbra sincs más kiút, mint menetelni tovább előre, így idén már a harmadik olyan csúcsmodellt jelentheti be a HTC, amelytől a "cég jövője függ". Az M7-es kódnevű One utódja az M8-as kódot kapta, a kiszivárgó kémfotók szerint pedig formaterve nagyrészt az elődöt követi, azzal a különbséggel, hogy a hátlap alumínium borítása immár a széleken is folytatódik. Az információk szerint az M8 valamivel vékonyabb lesz, mint az előd, a hardveres platformot pedig a Qualcomm Snapdragon 800-as család adja majd, a gyártó tehát nem tér vissza a 2012-es One X-ben használt Tegrákhoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról