Szerző: Hlács Ferenc

2013. december 19. 10:52

Már kacsintással is fotóz a Google Glass

Kacsintással fényképezhetnek és YouTube videót is feltölthetnek a Glass-tulajdonosok. A Google okosszemüvege idei utolsó frissítésében új funkciókkal és néhány alkalmazással is kiegészült, többek között a Hangouts támogatást is kapott.

Számos új funkcióval egészítette ki okosszemüvegét a Google az év utolsó szoftverfrissítésében. A szerencsés Glass-tulajdonosok immár teljes Hangouts támogatást élveznek, a szemüvegen keresztül YouTube videókat is feltölthetnek, és az egyik legjobban várt funkció, a kacsintással történő fényképkészítés is megérkezett a készülékre.

A Glass továbbá az okostelefonok zárképernyőjének “szemüveges” megfelelőjével is kiegészül, ám feloldásához itt nem PIN kódra vagy adott minta rajzolására van szükség, hanem egy “titkos Google kézfogásra”, azaz a szemüveg érintőfelületén adott koppintások és elhúzások sorozatára. A teljes körű Hangouts támogatás az okostelefonon lévő MyGlass alkalmazásból érhető el - ami már iOS-re is letölthető - itt a Glass-szal készült képek is megoszthatók, valamint a YouTube megosztás opció is itt kapcsolható be, ami után az “Ok Glass share with YouTube” parancsot kimondva a készülék feltölti a kiválasztott videót.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A kacsintós fotózásnál szinte lehetetlen jobban leegyszerűsíteni a fényképezés folyamatát, ugyanakkor aggályokat is felvet, hiszen gyakorlatilag észrevétlenül fotózható le vele bármi és bárki. A Google mindenesetre igyekszik inkább a kényelmes oldaláról megfogni a dolgot, és azt hangsúlyozza, a módszerrel minden eddiginél természetesebbé, válik a környezet megörökítése - ez igaz is, de a felmerülő jogi problémákra nem ad választ. Sok területen azonban úgy döntöttek nem is várnak a válaszra, és már előre betiltották a Google készülékét hasonló gondok miatt, ilyenek a bankok ATM-ei, a sportesemények, koncertek, természetesen a mozik, öltözők és egyes államokban az autók is.

A félszemű vezérlés mindenesetre kevésbé érzékeny területeken is felhasználható, mint a különböző appok vezérlése, vagy akár a kacsintással történő vásárlás. Ahhoz azonban hogy idáig eljussunk a funkciót rendesen be kell majd biztosítani: senki sem örülne ha egy a szemébe került porszem miatt kezdene indokolatlan vásárlásba egy szupermarketben. A Google továbbá néhány új Glassware appot is bemutatott. A Wall Street Journal saját alkalmazása mellett az okosszemüveg korai felhasználói egy Weather Alert szoftvert is letölthetnek, ami figyelmeztet ha rossz idő közeleg. Végre az RSS feedek is helyet kaptak a szemüvegben a Winkfeed appnak köszönhetően, így már a hírolvasáshoz sem kell feltétlenül elővenni a telefont, ha valaki megelégszik az apró kijelzővel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról