Szerző: Hlács Ferenc

2013. december 12. 10:32

A Dell is előállt saját Chromebookjával

A Dell is beállt a Chromebook-gyártók közé, és bemutatta saját, Chrome OS-t futtató notebookját. Az egyszerűen Chromebook 11 névre hallgató készülék a kategória más versenyzőitől megszokott hardverrel, januárban kerül a boltokba, és elsősorban oktatási célokra szánják.

A Microsoft a Google ellen folytatott lejáratókampányának videóit nézve a legtöbben fájdalmasan felszisszennek, és úgy látszik a gyártók sem veszik igazán komolyan, ugyanis beváltva ígéretét már a Dell is előállt saját Chrome OS-t futtató notebookjával. Az elsősorban oktatási célokra szánt Dell Chromebook 11-et egy kétmagos Intel Celeron 2955U processzorral és 4 gigabájt DDR3 RAM-mal szerelték fel. Kijelzője 11,6 hüvelykes és 1366x768 pixel felbontású, a gép továbbá egy 16 gigabájtos SSD-t is kapott.

A matt fekete, műanyag borítású, nagyjából 1,3 kilogrammos készüléken két USB 3.0 portot és egy HDMI-csatlakozót is találunk, de Bluetooth 4.0-n keresztül is kapcsolódhatunk hozzá. A kijelző fölé egy 720p felbontású webkamera is került. Az oktatási szektort, azaz főként tanárokat és diákokat célzó notebook bootideje a gyártó szerint kevesebb mint 8,4 másodperc, akkumulátora pedig figyelemre méltó tíz órás üzemidőt ígér.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Dell a notebook mellé egy webes konzolt is elindít, amelyen keresztül lehetőség nyílik a készülékek automatikus frissítésére és különböző biztonsági funkciók hozzáadására. Az adminisztrátorok továbbá innen szabályozhatják, hogy milyen alkalmazások és tartalmak álljanak a tanulók rendelkezésére.A Dell Chromebook 11-en emellett a Wyse PocketCloud app is helyet kap, amelynek segítségével a diákok és a tanárok  a Google Drive-hoz hasonlóan hozzáférhetnek a dokumentumaikhoz, akár okostelefonról, tabletről vagy PC-ről is. A Wyse PocketCloud januártól a Chrome Web Store-ból is letölthető lesz.

A gyártó első Chromebookja jövő év elejétől, 300 dollár körüli áron lesz kapható az Egyesült Államokban és Nagy Britanniában. 2014 első negyedében egy 2 gigabájt RAM-mal ellátott, olcsóbb verzió is megjelenik, ami 260 dollárért lesz megvásárolható. A Dell jövőre több hasonló, Chrome OS-t futtató laptop piacra dobását is tervezi, amelyek a cég szerint a felhasználók szélesebb körét veszik majd célba, a kis és közepes vállalati felhasználókat is beleértve.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról