Szerző: Gálffy Csaba

2013. december 11. 13:23

Dell: gigabites Wi-Fit az irodába is!

Az irodai-egyetemi hálózati infrastruktúrák erősen elavulóban vannak - mondja egybehangzóan nem csak a Dell, de az összes hálózati gyártó. A cserére alkalmas eszközök már a piacon vannak.

Már közhely, hogy a helyi hálózatokon egyre több eszköz lóg, egyre nagyobb sávszélesség-igénnyel, az infrastruktúra azonban sok helyen nem fejlődik ennek megfelelően, a végpontokon 10/100 Mbps szabványú eszközök, a maghálózatban pedig csak gigabites Ethernet dolgozik, ami az okostelefonnal, tabletekkel, noteszgépekkel felvértezett felhasználóknak már kevés tud lenni.

A Dell szerint tehát itt komoly piaci igény jelentkezik, az évekkel ezelőtt kiépített 802.11n szabványú Wi-Fi és a még régebben vásárolt switchek lecserélése komoly piaci potenciált hordoz. A gyártó új, 220-as sorozatú access pontjai ennek megfelelően már 802.11ac szabványt is támogatnak, 1,3 gigabites maximális átviteli sebességgel (amennyiben ez a kliens oldalán is támogatott). A versenytársak modulos access pointjaitól eltérően ezek monolitikus darabok, vagyis teljes cserét igényel a felszerelés.

Az új 220-as sorozat darabjai elérhetőek központi kontrolleres és kontroller nélküli kiadásban is, ArubaOS és InstantOS rendszerrel. Az eszközök képesek a ma már alapvető elvárásnak számító spektrumelemzésre, és úgy választanak csatornát, hogy az interferenciát minél jobban elkerüljék. Az új W-224 és W-225 rendelkezik a Dell ClientMatch technológiával is, amely a csatlakozó klienseket igyekszik az optimális access pointhoz párosítani, az egyes eszközök terheltségének és az interferenciának függvényében.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az access pointok mögötti infrastruktúra eleme az N-sorozatú gigabites és 10 gigabites switch, amely a gyártó szerint energia- és költséghatékonyságával emelkedik a versenytársak fölé, de azoknál egyszerűbben is telepíthető. Az eszköz a Dell N-sorozatnál már normálisnak számító parancssoros és grafikus felületekről kezelhető, de többgyártós környezetben is igyekszik megállni a helyét, támogatja az iparági szabványos menedzsmentprotokollokat és a Cisco saját protokolljait is.

A most bemutatott termékek csúcsa a C7000 sorozat, a Dell nagy teljesítményű, moduláris switcheinek családja. Az 1/10/40 gigabites hálózati eszközök kiemelt funkciója az egyesített kommunikáció (IP-alapú telefon, stb.), valamint a virtualizált asztali környezetek támogatása. A C7000-es maximum 256 ezer MAC-címet kezel, átviteli sebessége csúcskiépítésben 952 millió csomag másodpercenként (1.5 terabit) a nagyobb, C7004-es keretben, és ennek fele a C7008-asban.

A most bejelentett access pointok mától elérhetőek a gyártó kínálatában, az N-sorozatú switchek 2014 elején jelennek majd meg. A C-sorozat esetén az alapgép és a 10 gigabites modulok már rendelhetőek, a 40 gigabites vonali kártyák azonban csak az első negyedév során lesznek kaphatóak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról