Szerző: HIRDETÉS

2013. december 8. 22:36

Jönnek az ünnepek, ami kiváló alkalom a tanulásra!

A Microsoft Virtual Academy keretében számos online tanfolyam végezhető el teljesen ingyen, a TechNet Evaluation Centerből pedig a legtöbb termék teljes funkciós, időkorlátos próbaverziója elérhető. Az ünnepek alatt is lehet újat tanulni.

Ősszel jelentek meg a Microsoft új operációs rendszerei, a kliensekre szánt Windows 8.1, illetve a szerverekre telepíthető Windows Server 2012 R2. A szerverváltozat újdonságairól már nyár óta adagolja az információkat a Microsoft, azóta tudható, hogy milyen új képességek érkeznek virtualizáció terén, milyen fejlesztések történtek az adattárolással kapcsolatban, hogyan bővültek a hálózatkezelési funkciók és a felügyeleti lehetőségek.

Ingyenes oktatás

Az újdonságok mély megismeréséhez sok dokumentumot publikál a vállalat, de a cég oldalán elérhetők ingyenes videós kurzusok is, amelyek demókon, példákon keresztül mutatják be az egyes területeket. A Microsoft Virtual Academy összesen 8 részben tárgyalja a Windows Server 2012 R2 újdonságait, az általános bevezető mellett külön figyelmet szentelve a virtualizáció, hálózatkezelés, adattárolás, menedzsment és automatizáció, virtualizált desktop környezetek, biztonság és alkalmazásplatform területeknek. A demókkal erősen fűszerezett előadásokhoz külön letölthetők a slide-ok, illetve mindegyik végén lehetőség van egy rövid tesztet is megírni az elhangzottakról.

Az elvégzett kurzusok és megírt tesztek eredményei alapján pontokat Is oszt a Virtual Academy, ami alkalmat ad egy kis versengésre, a “tanulók” összemérhetik egymással az eredményeiket – vannak globális és országos ranglisták is. A Microsoft Virtual Academy az autodidakta tanulás mellett a hivatalos Microsoft-vizsgákhoz is felkészülésül szolgálhat. Bár az MVA nem pótolja a komolyabb tanfolyamokat, kiegészítheti azok anyagát. Előnye, hogy az előadásokkal tetszés szerinti ütemben lehet haladni, és újra is nézhetők bármennyiszer. Az MVA-n a redmondi cég szinte összes szoftverével és technológiájával kapcsolatban lehet tanfolyamokat találni, összesen 12 témában, beleértve üzemeltetői és fejlesztői kurzusokat is.

A Microsoft Virtual Academy nem csak előre felvett tanfolyamokat tartalmaz, hanem akár több napos „élő” kurzusokra is lehet jelentkezni. Ezeken egy-egy témát sokkal nagyobb mélységben veséznek ki az oktatók, a részvétel előnye pedig, hogy kérdezni is lehet. Az élő tanfolyamok is visszanézhetők később és a kérdés-válaszok listáját külön is elérhetővé teszi a Microsoft. Minden kurzus elvégzéséért és vizsgáért jár egyébként letölthető oklevél, de egyes hosszabb tanfolyamok végén vizsgakuponokat is kiosztanak a hallgatók között, amelyek birtokában ingyen tehető le az adott téma hivatalos, Microsoft által minősített és a piacon is elfogadott vizsgája.

Ingyenes próbaverziók

Az ingyenes kurzusokon megszerzett vagy elmélyített tudást „élesben” lehet a legjobban tesztelni. Ehhez lehet segítség a Microsoft TechNet Evaulation Center, ahonnan gyakorlatilag a cég összes szoftverének teljes funkcionalitású, de időkorlátos próbaváltozatát ingyen le lehet tölteni. Ezek alkalmasak a megtanultak kipróbálása, gyakorlása mellett arra is, hogy a vállalati, intézményi környezetben a bevezetés előtti teszteket el lehessen végezni. A TechNet Evaulation Centerben megtalálható az összes infrastruktúra-termék (Windows, Windows Server, System Center, SQL Server, Office-kliensek és –szerverek), valamint elérhetők a változatos cloudszolgáltatások is, mint amilyen az Azure, az Intune és az Office 365.

Azok az üzemeltető szakemberek, akik a karácsonyi ünnepek nyugalmát szeretnék hasznosan tölteni, két főétkezés között egy kicsit tanulni, a Microsoft Virtual Academy ingyenes Windows Server 2012 R2 tanfolyamát itt érhetik el, a termék próbaváltozatát pedig innen tudják beszerezni a gyakorláshoz. Kellemes ünnepeket és jó tanulást!

[A Microsoft Magyarország megbízásából készített anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról