Szerző: Hlács Ferenc

2013. november 26. 15:34

Újabb phablet a Samsungtól: Galaxy Grand 2

Középkategóriás phablettel állt elő a Samsung. A Galaxy Grand 2 méretben a Note 3 felé közelít, hardveresen azonban elmarad a gyártó zászlóshajójától. A készülékkel a Note szériához hasonlóan kihasználható a nagy kijelzőterület, stylus azonban nem jár hozzá.

Újabb taggal bővítette phabletjeinek sorát a Samsung. A hétfőn bejelentett Galaxy Grand 2 ugyan valamivel kisebb mint a gyártó jelenlegi zászlóshajója, az 5,7 hüvelykes Note 3, ugyanakkor 5,25" kijelzőjével semmiképp sem mondható aprónak. A vállalat emellett igyekszik kihasználni a rendelkezésre álló jelentős képernyőterületet, a telefon ugyanis a Note szériából ismert Multi Window funkcióval is kiegészül, amelynek segítségével egyszerre két app is használható párhuzamosan. Stylus ugyanakkor nem társul hozzá, ami számos potenciális funkciótól megfosztja az okostelefont, cserébe viszont remélhetőleg annak árában is megmutatkozik majd.

A 16:9-es képarányú kijelző felbontása 1280x720 pixel, ami megkönnyebbülést jelent az előző verzió 800x480-as WVGA paneljéhez képest. A készülékben egy 1,2 gigahertzes négymagos processzor ketyeg 1,5 gigabájt RAM-mal megtoldva. A belső tárhely sajnos mindössze 8 gigabájt, ez ugyanakkor microSD-kártyával akár plusz 64 gigabájttal is bővíthető. A Grand 2 akkumulátora 2600 mAh-s, amitől a gyártó 17 óra beszélgetést ígér egyelten feltöltessél

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A készülékben két SIM-kártyának is jut hely, viszont nem LTE-képes, így akik a Samsung legújabb óriása mellett döntenek, kénytelenek lesznek beérni a HSPA+ sebességével. A hátlapi kamera 8 megapixeles és LED vakut is kapott, a telefonon emellett megtaláljuk a Samsung saját fotófunkcióit, mint a Best Face vagy a Best Photo. A gyártó a tőle megszokott, saját fejlesztésű appokat is előre telepítette az okostelefonra, mint a Story Album képnézegető, vagy az S Translator fordítóalkalmazás.

A phablet Android 4.3-mal a fedélzetén érkezik fehér, fekete és rózsaszín változatokban. A gyártó egyelőre nem nyilatkozott a megjelenés pontos idejéről, annyit azonban elárult, készülék csak “bizonyos régiókban” lesz kapható. A Galaxy Grand 2 várhatóan akárcsak hardveresen, árban is a középkategóriát célozza majd, ami talán vigaszt jelenthet a drágább készülékekből ismert stylus hiányáért, a Samsung a nagy kijelzőt igába hajtó funkciói pedig akár a Note-ok méltó kistestvérévé is tehetik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról