Szerző: Hlács Ferenc

2013. november 22. 14:40

Százmilliós forgalomhoz közelít a Taboola ajánlómotor

Vezető helyre kerül a fizetős tartalomajánlás területén a Taboola. A New York-i székhelyű cég napi hárommilliárd ajánlást, és havi háromszáz millió aktív felhasználót tudhat magáénak, és a mostani tempóval átlépheti a 100 millió dolláros forgalmat is.

Valószínűleg sokan többször is belefutottak már Taboola nevű startup termékébe, noha vélhetően tudtukon kívül. A cég ugyanis tartalomajánló platformként működik, weboldalakon tüntet fel az adott felhasználó számára releváns tartalmakat, legyen szó videókról, különböző cikkekről vagy bármilyen egyéb online termékről vagy reklámról. A Taboola naponta csaknem hárommilliárd hasonló ajánlást továbbít, olyan oldalakon mint a Time.com, a NY Times, a Fox Broadcasting, a USA Today, a Bloomberg, a The Weather Channel vagy a BusinessWeek, a napokban pedig bejelentette, a jelenlegi teljesítménnyel év végére forgalma meghaladja majd a 100 millió dollárt.

Amellett hogy immár nyereséges, a vállalat azt állítja, a tech-cégek között övé az egy alkalmazottra eső legnagyobb bevétel is. A Taboola a fizetős tartalmak ilyen formában történő promotálására szakosodott cégek között vezető pozícióban van, és az Outbraint, a Disqust, valamint az nRelate-et is maga mögött hagyja mind az oldalmegtekintések, mind az egyéni felhasználók számát tekintve -  utóbbiból a cég szerint havonta 300 milliót tudhat magáénak.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A vállalat az egyes forgalmazók és cégek releváns tartalmait juttatja el az arra fogékonynak tartott felhasználókhoz, különböző algoritmusok segítségével. A Taboolához forduló partnerek egyrészt a technológia által igyekeznek maximalizálni az elért emberek számát, illetve a közönség bevonódását, másrészt pedig online felületként a lehető leghosszabb ideig próbálják oldalaikon tartani az olvasókat, a saját tartalmaikhoz vezető ajánlások által.

A Taboola ajánlómotorja a vállalat szerint nem csak azt célozza, hogy a látogatók lekattintsanak egy-egy linket, hanem hogy azt követően a céloldalon is maradjanak, ami potenciálisan még több kattintást vagy megosztást eredményezhet. A szolgáltatás algoritmusai több szempont alapján döntik el, hogy milyen tartalmakat jelenítsen meg az adott oldalon. Figyelembe veszik a közösségi oldalakon terjedő népszerű témákat, az olyan tartalmakkal való hasonlóságot amelyeket a többi látogató érdekesnek talált, az egyes felhasználók korábban megtekintett cikkeit, valamint arra is figyelnek, hogy az éppen nézett oldalnak megfelelően releváns ajánlást jelenítsenek meg. A Taboola egy ízlés szerint szabható widget formájában építhető be az egyes oldalakra, így a tartalomtulajdonos paraméterezheti fel az algoritmus viselkedését.

A vállalat eredetileg videóajánlásra szakosodott, mára azonban a szövegalapú tartalmakkal is foglalkozik. Leginkább azonban az előbbiek számára fontos, hogy a szolgáltatás megtalálja a megfelelő közönséget, hiszen a CMO.com tanulmánya szerint 27-szer valószínűbb, hogy a vásárlók az online videohirdetésekre kattintanak, mint a hagyományos bannerekre. Az Egyesült Államokban ráadásul az ilyen reklámokra fordított összeg 2016-ra várhatóan 4,14 milliárd dollárról csaknem duplájára, 8,04 milliárdra nő. A terület tehát sok lehetőséget tartogat és ezt a Taboola nem habozik kihasználni. A New York-i székhelyű cég eddig mintegy 40 millió dollárt kalapolt össze a befektetőktől, akik között az Evergreen Venture Partners, a WGI Group és a Pitango VC is megtalálható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról