Szerző: Koi Tamás

2013. november 8. 15:50

Két hónapot élt a Telenor Flow tarifacsomagja

Alig több mint két hónappal a bejelentés után meg is szünteti a korlátlan beszélgetést és SMS-ezést lehetővé tevő Flow díjcsomagjainak értékesítését a Telenor Magyarország. Korlátlan tarifa ezután is lesz, de a használati feltételek több szempontból is kedvezőtlenebbé válnak.

Alig két hónappal a korlátlan tarifák bejelentése után máris optimalizálja a flat díjcsomagok használati feltételeit a Telenor Magyarország. A cég október 4-től tette elérhetővé Flow márkanevű tarifacsaládját, melynek értékesítését 2013. december 7-től lezárja - derül ki a társaság által a hét közepén közzétett Általános Szerződési Feltételek változási listából. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szolgáltatónál többé nem lesznek elérhetők korlátlan belföldi beszélgetést és SMS-eket kínáló tarifák, de az új All-in díjcsomagok több szempontból is kedvezőtlenebb feltételekkel vehetők igénybe.

Korlátlan, csak máshogy

Az október elején bejelentett Flow családból a legolcsóbb, a Telenor Flow 1 tarifacsomag (készülékvásárlás nélkül) 5990 forintos havidíjért korlátlan hálózaton belüli telefonhívását tesz lehetővé, hálózaton kívülre azonban csak 180 percnyi beszélgetést tartalmaz, ennek leforgalmazása után 40 forintos percdíjjal beszélhet, illetve SMS-ezhet az előfizető. A Telenor Flow Total 1 tarifacsomag bármely belföldi hálózatba korlátlan telefonálást és SMS küldést kínál 9990 forintért havidíjért. Mindkét csomag 500 megabájt belföldi adatforgalmat tartalmaz, de a Flow Total 1-gyel egyébként megegyező új Flow Total 2 csomagban 2 gigabájt van, ennek ára havi 17990 forint.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az új, tegnap óta elérhető All-in díjcsomagok első pillantásra csak egyszerű átnevezésnek tűnnek, hiszen a tarifák ugyanannyi pénzért kínálnak ugyanolyan feltételeket. Az megújult, egyébként csak január 6-ig igénybe vehető flat díjcsomagok azonban mégis kedvezőtlenebb feltételeket kínálnak, melyek egy része mindenkit érint, egy ponton pedig a számlafizetési szokásoktól függ, hogy mivel jár jobban az ügyfél.

Lényeges különbség a két tarifa közt, hogy a Telenor az új díjcsomagoknál változtatott a tarifabesoroláson, így míg például a Flow 1 úgynevezett "M" kategóriás tarifacsomag volt, addig az ugyanannyiért értékesített All-in M a neve ellenére csak "S" kategóriás. Ennek a készülékvásárlás esetén van jelentősége, például egy Samsung Galaxy S 4 okostelefon Flow 1 tarifával 30 ezer forintért elvihető, míg az All-in M-mel 48 ezer forintot kell fizetni a telefonért. Az árkülönbség a mobil típusától és listaárától, valamint a gyártó által biztosított támogatástól függően ennél nagyobb és kisebb is lehet.

Mindent bele!

Szintén fontos szempont, hogy míg a Flow tarifáknál minden esetben igénybe lehet venni a Telenor LTE-hálózatát, addig az All-in tarifáknál az All-in M, illetve az újonnan bevezetett All-in S esetében 10 Mbps letöltési és 2 Mbps feltöltési sávszélesség a korlát. Ennek elsősorban szintén a drágább, LTE-kompatibilis rádiót tartalmazó készülékek beszerzése esetén van jelentősége, igaz, ha az előfizető megvásárolja valamelyik havidíjas kiegészítő adatcsomagot a tarifa mellé, hozzáférést kap az LTE-hálózathoz is.

Végül az All-in tarifák esetében a Telenor láthatóan a pontos számlafizetésre is igyekszik rábírni az ügyfeleket azzal, hogy a díjcsomagok csak abban az esetben érhetők el a Flow díjcsomagokkal azonos áron (azonos tartalommal), ha az előfizető az "e-Komfort" csomagot is megrendeli. Ez az egyébként ingyenes csomag lényegében felfogható egyfajta bónuszként a jól fizető ügyfeleknek, másfelől büntetésként a nem fizetőknek. Az e-Komfort feltételei szerint ugyanis ha az előfizető a számlán feltüntetett fizetési határidőt lekésve fizeti be a havi díjat, a szolgáltató a következő számlájára automatikusan ráterhel 300 (Start díjcsomag esetén) és 1000 (All-in díjcsomag esetén) forintot. Az e-Komfort esetében ugyanezekre a felárakra számíthat az, aki valamelyik Telenor szaküzletben kívánja rendezni a számláját.

A Telenor az új All-in díjcsomagokat január 6-ig értékesíti.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról