Szerző: Hlács Ferenc

2013. október 15. 07:01

A HTC is felszáll a phablet vonatra, itt a One Max

Beigazolódtak a pletykák, a HTC is előállt saját "phabletével". A HTC One Max 5,9 hüvelykes kijelzőjétől eltekintve, formavilágában és hardverében egyaránt a széria eggyel kisebb darabját követi, ezen felül ujjlenyomat-olvasóval egészült ki.

A már-már a tabletek határát súroló nagyméretű okostelefonok, vagyis “phabletek” egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, már számos gyártó gondozásában láthattuk őket megjelenni, a Samsung Galaxy Note szériája például már harmadik generációjánál tart. Úgy tűnik, a HTC is idejét látta felszállni erre a vonatra, és egy új, tekintélyes méretű készülékkel bővítette termékpalettáját.

A HTC eddigi legnagyobb okostelefonja, a One Max 5,9 hüvelykes 1080p kijelzőt kapott. A mobilt egy 1,7 gigahertzes, négymagos Qualcomm Snapdragon 600 processzor hajtja, valamint került még bele 2 gigabájt RAM és 16 vagy opcionálisan 32 gigabájt belső tárhely. A One sorozat többi tagjával ellentétben a készülék microSD-kártyával akár 64 gigabájttal bővíthető, ami kellemes meglepetést jelent. A kártyahelyet a levehető hátlap alatt találjuk, ám még mielőtt valaki reménykedni kezdene, ez sajnos nem jelent cserélhető akkumulátort is: a 3300 mAh-s beépített egység ugyanakkor szép üzemidővel kecsegtet.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A One Max hátlapján a két kisebb testvérénél már látott 4 megapixeles f2.0-s “Ultrapixel” kamera is helyet kapott, alatta pedig - az iPhone 5s után mintegy kötelező körként - egy ujjlenyomat-olvasó, noha a szenzor biztonságossága, mint az Apple készülékének példáján láthattuk, már megkérdőjeleződött. A telefon három ujjat képes megjegyezni, amelyekhez különböző feladatok rendelhetők, például a mutatóujj leolvasásával elindítható a kamera, a középső ujjéval pedig a zenelejátszó.

Az okostelefon külsőre a One szériától megszokott vonalakat követi, és ugyancsak fém borítást találunk rajta. A bekapcsológomb ugyanakkor ezúttal oldalra, a hangerőgombok alá került, ami ésszerű, hiszen a majdnem hathüvelykes készüléket egy kézzel tartva annak tetejét elérni embert próbáló feladat lenne. A fent felszabadult helyet itt egy infravörös jeladó foglalja el, amellyel a készülék a megfelelő eszközökhöz távirányítóként használható.

A hardveres újdonságok mellett egy leheletnyi szoftveres újítást is láthatunk, a One Max ugyanis Android 4.3-mal és Sense 5.5-tel érkezik. Utóbbi ránézésre nem különbözik sokban az 5.0-s verziótól, a gyártó Blinkfeed hírfolyama immár Google+ és Facebook-integrációval bővült, valamint kulcskifejezések és RSS-feedek alapján is képes tartalmat megjeleníteni, akár egyszerre több régióból is. A Sense frissítés várhatóan a sorozat többi tagjára is megérkezik majd. A HTC legnagyobb telefonja Nagy-Britanniában a héten már kapható lesz, a hónap folyamán pedig Európa-szerte megjelenik majd a boltokban, a Samsung rivális Galaxy Note 3 készülékénél várhatóan valamivel kedvezőbb áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról