:

Szerző: Hlács Ferenc

2013. szeptember 24. 09:56

Távolról zárolhatók az androidos mobilok

Legutóbbi frissítésében új funkciót kapott az Android Device Manager szolgáltatása, amelynek segítségével a Google operációs rendszerét futtató készülékek amellett hogy távolról zárolhatók, új jelszót is kaphatnak, amely felülírja a korábban megadott kódot vagy feloldási mintát.

Új funkcióval egészítette ki a Google Android Device Manager szolgáltatását. A különösebb felhajtás nélkül megérkezett frissítés segítségével ezentúl az androidos készülékek távolról is zárolhatók, valamint új kód állítható be feloldásukhoz. Ez az azonosító felülír bármilyen korábban megadott feloldási mintát, vagy számsort. Amennyiben pedig a készülék repülőgép üzemmódban van, vagy valami egyéb okból nem kapcsolódik az internetre, a zárolás akkor történik meg, amint a hálózati kapcsolat helyreáll.

A lehetőséget az Android Device Manager szolgáltatás webes felületén a korábbi opciók mellé került “Lock” gombra kattintva érhetjük el, ahol az új jelszó - amely nem egyezhet a Google szolgáltatásoknál használt jelszavunkkal - begépelését követően egyetlen gombnyomással zárolhatjuk az androidos eszközt. Mikor a készülék előkerül, elég megadni az új azonosítót, hogy ismét hozzáférhetővé váljon, majd a biztonsági beállításoknál visszaállítható az eredeti feloldási minta, vagy kód.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Bár az új funkció bevezetésével vélhetően nem csökken világszerte nullára az ellopott vagy elhagyott készülékek száma, az számos hétköznapi helyzetben hasznosnak bizonyulhat. Így például az otthon, netán az irodában felejtett telefon tartalma most már távolról is elzárható a kíváncsi kollégák vagy családtagok elől, mielőtt romba döntenék a kedvenc játékunkban nehezen megszerzett pozíciónkat, vagy érzékeny levelezésekhez férnének hozzá.

A Device Manager új funkciója mellett korábbi hasznos tulajdonságait sem szabad elfelednünk. A szolgáltatás segítségével a térképen megtekinthető az androidos készülék pozíciója, ami kifejezetten jól jöhet ha az utcán vagy a vadonban hagytuk el, esetleg egy ügyetlenebb tolvaj birtokába került. Az eszköz továbbá teljes hangerővel megcsörgethető, ha az a távirányítóhoz csatlakozott a kanapé réseiben, vagy legalábbis hallótávolságon belül veszett nyoma. Ezen kívül végső esetben, ha már semmi remény nincs az előkerítésére távolról minden adatot törölhetünk a telefonról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.