Szerző: Hlács Ferenc

2013. szeptember 20. 11:01

Ingyenessé tette a Quickoffice-t a Google

Ingyen letölthető az immár egy éve a Google birtokában lévő Quickoffice irodai alkalmazás. Az app iOS-en és Androidon is elérhető, okostelefonon és tableten is, aki pedig szeptember 26-ig telepíti, két évre 10 gigabájt ajándék Google Drive tárhelyet kap.

Ingyenessé teszi Quickoffice alkalmazását a Google, minden felhasználója számára. A vállalat által tavaly megvásárolt szoftvert szeptember 26-ig letöltők továbbá 10 gigabájt extra tárhelyet kapnak Google Drive fiókjukhoz két év erejéig. A Quickoffice segítségével Microsoft Office dokumentumokat böngészhetünk és szerkeszthetünk, legyen szó Excel, Word vagy PowerPoint fájlokról, a formátumkompatibilitás feláldozása nélkül. A legújabb verzió ráadásul már nem csak a készülékeken tárolt fájlok megnyitására képes, a Google Drive-on található dokumentumainkhoz is hozzáférhetünk vele, és dolgozhatunk is rajtuk. A Quickoffice ezen felül néhány új funkcióval is kiegészül, többek között mostantól ZIP állományokat is létrehozhatunk vele.

Az appot tabletekre és a telefonok kijelzőire is optimalizálták, mind Android, mind iOS operációs rendszeren. Ez utóbbi ráadásul egyszerre több Drive fiókot is támogat. A Quickoffice segítségével továbbá régi dokumentumainkat a Drive formátumaiba konvertálhatjuk, az egyszerű megosztás, és együttműködés céljából. A Google folyamatosan dolgozik a folyamat tökéletesítésén, így az átalakított fájlok külseje már csaknem teljesen megegyezik a forrásfájléval.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A szoftver iPad-verziójához a Google Apps üzleti előfizetői már múlt december óta, az androidos vállalati felhasználók pedig idén áprilistól ingyen férhettek hozzá, akárcsak azok, akik Chromebook Pixelt vásároltak, bár ez utóbbi nem a legolcsóbb megoldás a Quickoffice beszerzésre. A Google az irodai szoftver ingyenessé tételével az Apple nem sokkal korábbi döntését követi, amely díjtalanná tette az iWork programcsomagot, beleértve a Keynote, a Pages és a Numbers alkalmazásokat, valamint az iPhotos és iMovie appokat is, a szeptember 1. után aktivált, iOS 7-kompatibilis készülékekre.

A Google egy éve vásárolta fel a Quickoffice alkalmazást, hogy annak technológiáját saját termékeibe is beépítse, az önálló app megtartása mellett. Az irodai szoftverrel a cégnek olyan riválisokkal kell szembenéznie mint az immár Androidra és iOS-re is elérhető Microsoft Office, az  OfficeSuite Pro, a Documents To Go vagy a Kingsoft Office, melyek szintén támogatják a Microsoft Word, Excel és PowerPoint formátumait, és a Drive fiókhoz is hozzáférést biztosítanak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról