:

Szerző: Hlács Ferenc

2013. szeptember 19. 13:18

Minden fejlesztő előtt megnyílik a Feedly API

A Feedly minden fejlesztő előtt megnyítja API-ját. A Google Reader egyik legnépszerűbb trónbitorlója appból platformmá nőtte ki magát, és az elmúlt hat hónapban ötven fejlesztővel dolgozott együtt a rendszer tesztelésén, amelyet immár az össze érdeklődő használhat.

Jó hírrel szolgál az RSS alkalmazások fejlesztőinek a Feedly, a Google Reader megüresedett pozíciójának egyik legkomolyabb esélyese, aki bejelentette, API-ja mostantól minden érdeklődő számára elérhető. Ezzel a lépéssel a szolgáltatás igyekszik betölteni a Google Reader által hagyott űrt, mivel így nem csak RSS-app, de önálló platform lehet, amelyre számos alkalmazás épülhet, ahogyan azt a Google RSS-olvasójának fénykorában is láttuk.

A Feedly volt az egyik első vállalat, amelyik API-jával lehetővé tette, hogy a fejlesztők harmadik félként is létrehozhassanak új felhasználói élményt és funkciókat kínáló RSS-alkalmazásokat anélkül, hogy a hasonló appokhoz szükséges alapinfrastruktúrával foglalkozniuk kéne. Eleinte, még június folyamán (a Google Reader végleges megszűnése előtt) a Feedly olyan appfejlesztőkkel  kezdett együttműködni, mint a gReader, Press, a Reader, Nextgen, Reeder vagy a Newsify, később pedig a Feedly Cloud szolgáltatását is bejelentette, amelyre számos további alkalmazás is támaszkodhat.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Amikor a Cloud elindult, a Feedly már az IFTTT, a Sprout Social, a gNewsReader for BlackBerry 10, a Symbian/Meego, a Press, Pure News Widget és a Meneré csapataival is együtt dolgozott, és további csatlakozók előtt is nyitva tartotta kapuit. Hat hónap tesztelés után a vállalat szerint mára mintegy ötven fejlesztő használja API-ját, akik a hírolvasók mellett többek között vertikális vállalati alkalmazásokat és integrációs csomópontokat is létrehoztak.

A Feedly API több millió feedhez ad hozzáférést  a fejlesztők számára, továbbá egy személyre szabási diagramot is biztosít, amelyet a végfelhasználók feliratkozásai, csillagozásai illetve saját megadott hírkategóriái alakítanak. A hivatalosan is megnyitott Feedly API nagy előrelépést jelenthet a vállalatnak a Google Reader trónja felé, amelynek megüresedése eleinte a Feedlyt is veszélybe sodorta, hiszen kezdetben maga is a Google Reader API-ját használta. Mára azonban egyszerű appból az egyik legnépszerűbb RSS olvasóvá, és immár platformmá nőtte ki magát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.