Szerző: Bodnár Ádám

2013. szeptember 9. 16:14

Hacktivity 2013: főszerepben a hackelés és a jog

Október közepén tizedszer tartják meg a Hacktivity konferenciát, amelynek végleges programja már elérhető a rendezvény oldalán. A szervezők idén is hoztak nemzetközi "sztárelőadókat", de a magyar szakemberek prezentációi is izgalmasnak ígérkeznek.

Idén tizedszer rendezik meg a Hacktivityt, az egyik legjelentősebb hazai IT-biztonsági konferenciát. A szervezők idén két, nemzetközi színtéren is széles körben ismert szakembert tudtak Budapestre csábítani előadónak. Charlie Millert, aki az előző évtized közepén Apple-rendszerek feltörésével vívta ki magának a szakma elismerését és többször megnyerte a kanadai Pwn2Own hackerversenyt, és aki jelenleg a Twitter biztonsági mérnökeként keresi kenyerét. A másik "nagyágyú" Mikko Hyppönen, az F-secure biztonsági kutatócsapatának vezetője.

Charlie Miller

Persze hazai IT-biztonsági szakértők is jelen lesznek az eseményen előadóként, például a HWSW által is gyakran hivatkozott Buherablog szerzője, Buherátor, a Duqu kártevő mellett több nemzetközi kibertámadást is leleplező BME CrySyS labortól Bencsáth Boldizsár, Muha Lajos, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Informatikai tanszék egyetemi docense, és még sokan mások - a program az előadók tervezett listájával elérhető a rendezvény weboldalán.

A témaválasztás magazinos: a Hacktivity előadásairól szinte mindenről szó lesz, ami kapcsolódik az informatikai biztonsághoz. Az érdeklődők élőben láthatják egy kamerás megfigyelőrendszer firmware-ének megtörését, szó lesz az arcfelismerő kamerák működéséről, nagyvállalati Java rendszerek kompromittálásáról, az Oracle alkalmazások védelméről, valamint az Android biztonságáról is.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az eseményen sok előadás foglalkozik a kibertér biztonságával és a biztonság jogi oldalával. Muha Lajos segít értelmezni az információbiztonsági törvényt, Tényi Géza a felhős adattárolás jogi kérdéseibe vezeti be a konferencia résztvevőit, Krasznay Csaba a katonai hackerek világába kalauzol el, Maróy Ákos és Bodoky Tamás az információszivárogtatás anonimitását biztosítani hivatott GlobalLeaks platformot mutatja be, de szóba kerül az igazságügyi informatikai szakértők munkája is.

A Hacktivity 2013 weboldalán már elérhető a program, a szervezők ezt folyamatosan aktualizálják, így a következő hetekben még több részlet lesz nyilvános. Ami már biztos, hogy a konferencia helyszíne idén is a budapesti MOM Kulturális Központ, a rendezvény október 11-én és 12-én zajlik. Diákjegyet jelenleg még 8550 forintért lehet venni, de szeptember 11-én az ár 9500 forintra drágul, magánszemélyeknek 17100-19000 forintot kell fizetnie, a céges résztvevők 52580-58420 forintért vásárolhatnak jegyet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.