Szerző: Hlács Ferenc

2013. szeptember 2. 10:44

8,3 hüvelykes csúcstablet az LG-től

Az iPad mini vetélytársának szánt tabletet jelentett be az LG. A gyártó prémium kategóriás G-szériájának legújabb darabja, a G Pad 8.3 a csúcskészülékektől elvárt hardverrel érkezik, és már idén kapható lesz.

Új csúcskategóriás tabletet jelentett be a táblagépek terén több mint egy éve hallgató LG. A G Pad 8.3 nevéből sejthető, hogy egy 8,3 hüvelykes készülékről van szó, amelyet hivatalosan az IFA 2013-on lepleznek le a héten. A G Pad 8.3 már még az idén a boltokba kerül, és várhatóan Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában is elérhető lesz.

A tabletben egy 1,7 gigahertzes négymagos Qualcomm Snapdragon 600 processzor ketyeg, emellé kapott még 2 gigabájt RAM-ot, 16 gigabájt belső tárhelyet, valamint egy 5 megapixeles hátoldali, és egy 1,3 megapixeles előlapi kamerát is. A készülék Androiddal (4.2.2 Jelly Bean) érkezik, és 338 grammot nyom. A vállalat reményei szerint a G-széria legújabb darabja a G2 felső kategóriás okostelefon mellé társul majd a vásárlók táskájában.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A gyártó a készüléket az iPad Mini riválisának szánja, melynek a 7,9 hüvelykes kijelzőjénél az G Pad esetében valamivel nagyobb területtel gazdálkodhatunk. Ennek természetesen az megvan az ára is, hiszen az LG tablete 38 grammal nehezebb az Apple-énél. A kijelző tekintetében azonban messze maga mögött hagyja vetélytársát, amelynek 1024x768 pixeles, 163 ppi-s adatai jóval elmaradnak a G Pad WUXGA ) kijelzőjének 1920x1200-as, 273 ppi-s felbontásától. A gyártó szerint ez az első tablet, amely ennyi pixelt ekkora képátlón vonultat fel. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy valószínűleg az Apple is tartogat még új készülékeket a tarsolyában, amelyeket várhatóan néhány nappal az IFA után fog bejelenteni.

Az LG készülékének egyik érdekessége a QPair app, amellyel az párosítható a gyártó (ugyancsak Jelly Beant futtató) telefonjaival, és követhetők rajta a bejövő hívások és üzenetek. Bár a tablet nem képes fogadni a hívásokat, szöveges üzenetben válaszolhatunk rájuk. Noha több androidos alkalmazással elérhető hasonló eredmény, sosem árt, ha egy-egy hasznos funkció már gyárilag elérhető. A tablet sikerét nagyban befolyásolja majd ára, illetve hogy csak WiFi-s vagy mobil internetes verzióban is elérhető lesz-e, ám ezekről a gyártó egyelőre nem nyilatkozott.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.