:

Szerző: Hlács Ferenc

2013. szeptember 2. 14:55

"Mindenható" gomb androidos telefonokra

Új fizikai gombbal egészíti ki az androidos okostelefonokat a Pressy névre hallgató Kickstarter-prokekt. Az egyszerű kezdeményezés a közösségi oldalon kevesebb mint 24 óra alatt összegyűjtötte a kívánt összeget.

Újabb taggal gazdagodott azon Kickstarter projektek sora, amelyek egyetlen nap alatt összekalapolták a fejlesztőik által megjelölt összeget: a Pressy nevű kezdeményezés 24 óra alatt a kivitelezéshez szükséges 40 ezer dollár helyett mintegy 108 ezer dollárt gyűjtött össze. A közösségi finanszírozó oldal legújabb sikersztorija, amilyen egyszerű koncepció, fejlesztői olyan nagyra törő elnevezéssel illették: “a mindenható Android-gomb”.

Lényegében a Pressy pontosan ez: egy gomb. Méghozzá egy jackdugó végén, amelyet egy androidos okostelefon fülhallgató-kimenetéhez csatlakoztatva a készülék egy új fizikai gombbal egészül ki, amelyhez gyakorlatilag bármilyen feladat rendelhető. De nem kell egyetlen funkciónál megállni, különböző parancsok adhatók egyszeri vagy kétszeri, illetve hosszú megnyomásra. A kis eszköz különösen hasznos lehet ha például gyorsan akarunk fényképet készíteni, mivel átugorja az olyan időrabló feladatokat mint a zárképernyő feloldása, és a megfelelő alkalmazás megkeresése. Természetesen ha ehhez ki kell rángatnunk a fülhallgatót a bemenetből, és táska mélyén elkavarodott Pressy után kutatnunk, akkor jobban járunk a hagyományos módszerrel.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A működtetéshez szükséges ingyenes alkalmazást letöltve az alapértelmezett funkciók között van a zseblámpa bekapcsolása egy rövid megnyomással, a normál, illetve néma üzemmód közötti váltás egy hosszú nyomással, valamint a fotóalkalmazás megnyitása dupla kattintásra. Az app ráadásul akkor is hasznos, ha a bemenetet épp a headset foglalja el, ugyanis annak gombjaihoz is társíthatók vele különböző feladatok.

A projektet támogató fejlesztők számára ráadásul a Pressy API ingyenes, így azok saját alkalmazásaikhoz is felhasználhatják a gomb kínálta lehetőségeket. A Pressy app a régebbi Android-verziókkal is kompatibilis, egészen a 2.3-ig visszamenőleg. Egy Pressy-gomb 17 dollárba kerül, 25 dollárért pedig több szín közül is választhatunk, továbbá egy kulcstartó is jár majd hozzá, amelyben az eszköz használaton kívül tárolható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.